iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Χρυσή σφαίρα στην
ταινία του
Γιώργου Λάνθιμου


Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things» βραβεύθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα ως η καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ στην τελετή στο «Beverly Hilton» στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, με την πρωταγωνίστρια  Έμμα Στόουν να κερδίζει το βραβείο του Α΄ Γυναικείου ρόλου για τον iconic ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ.
Στην ομιλία του μετά την απονομή του βραβείου ο Έλληνας σκηνοθέτης αστειεύτηκε ότι θα ήθελε να περάσει όλο το βράδυ μιλώντας για τον Μπρους Σπρίνγκστιν για τον οποίο είπε ότι «είναι ο ήρωας της ζωής μου» με τον Αμερικανό μουσικό που ήταν παρών στην τελετή να τον χαιρετά.
 
Η Στόουν στην ομιλία της αφού της απονεμήθηκε η Χρυσή Σφαίρα είπε ότι «θα είμαι για πάντα ευγνώμων» στον Γιώργο Λάνθιμο λέγοντας για το Poor Things ότι είναι μια ταινία ανάμεσα σε ένα άτομο και τον κόσμο.
Τρία βραβεία κατέκτησε η σειρά Beef του Netflix, καλύτερης σειράς-τηλεταινίας, Α’ Γυναικείος ρόλος σε Μίνι-Σειρά ή Τηλεταινία για την Άλι Γουονγκ και Α’ Ανδρικός σε Μίνι-Σειρά ή Τηλεταινίας για τον Στίβεν Γέουν.
Τα Βραβεία Χρυσής Σφαίρας 2024 που θεωρούνται προάγγελος των Όσκαρ παρουσίασε ο Αμερικανός κωμικός και ηθοποιός Τζο Κόι και μεταδόθηκαν από το δίκτυο CBS στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο μέσω του Paramount+.
Φαβορί με 9 και 8 υποψηφιότητες αντίστοιχα ήταν οι ταινίες «Barbie» και «Oppenheimer» ενώ το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου ακολουθούσε με 7.