iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Η επί 28 χρόνια
σύντροφος του Οσκαρικού
Κίλιαν Μέρφι


Ο Κίλιαν Μέρφι συγκαταλέγεται στο πάνθεο των ηθοποιών που έχουν κερδίσει Όσκαρ για πρωταγωνιστικούς τους ρόλους.

Ενα βραβείο που κέρδισε για την συγκλονιστική του ερμηνεία στην ταινία «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν στην 96η απονομή των Βραβείων Όσκαρ την προηγούμενη Κυριακή στο Λος Άντζελες.

Αλλά παρά την άνοδό του στην παγκόσμια φήμη, ο 47χρονος Κίλιαν Μέρφι έχει καταφέρει να διατηρήσει μια οικογενειακή ζωή χαμηλών τόνων - εν μέρει χάρη στην αμέριστη υποστήριξη της 51χρονης συζύγου του Υβόν ΜακΓκίνες, η οποία του ποσφέρει ένα λιμάνι ασφάλειας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του στα Όσκαρ, ο πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς «Peaky Blinders» χαιρέτισε την περήφανη σύζυγό του ως «σύντροφό του στη ζωή και την τέχνη», αφού το ζευγάρι, που γνωρίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1990 και ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου το 2004, μοιράστηκε ένα τρυφερό φιλί.

Ο Cillian δήλωσε ότι ήταν «συγκλονισμένος» που κέρδισε, προσθέτοντας: «Είμαι ένας πολύ περήφανος Ιρλανδός που στέκομαι εδώ απόψε». Στη συνέχεια σήκωσε το Όσκαρ του στον αέρα και το πλήθος τον χειροκρότησε.
Το ζευγάρι -που έχει καταβάλει προσπάθειες να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας- είναι πλέον μαζί για πάνω από 28 χρόνια και έχουν δύο γιους.

Εμφανιζόμενος στην εκπομπή Desert Island Discs, η οποία μεταδόθηκε πρόσφατα από το BBC Radio 4, ο ηθοποιός δήλωσε ότι η σύζυγός του υπήρξε «καθοριστική» για να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στο Χόλιγουντ.

Μιλώντας στην οικοδέσποινα Lauren Laverne, ο Cillian εξήγησε πώς βρήκε τη «δευτερεύουσα πτυχή» του να είσαι ηθοποιός -όπως το να περπατάς στα κόκκινα χαλιά- «αρκετά δύσκολη».

Συνεχίζοντας, εκθείασε τη σύζυγό του: «Το να έχεις μια πραγματικά ασφαλή, σταθερή βάση είναι σημαντικό. Πρέπει να έχεις αυτό το ασφαλές μέρος. Εγώ σίγουρα το έχω. Είναι σαν ένα νησί άνεσης και ευκολίας».

Συγκεκριμένα, είπε στη Lauren Laverne: «Ήταν ζωτικής σημασίας, ειλικρινά. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να έχω κάνει τίποτα από τα πράγματα για τα οποία μιλήσαμε χωρίς να τα έχω. Ήταν το πιο σημαντικό πράγμα για μένα, να έχω αυτά τα παιδιά και να τα μεγαλώνω».

Ο γάμος τους είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ιστορίες αγάπης του Χόλιγουντ.
Ο Cillian και η Yvonne συναντήθηκαν για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1990, όταν πρωταγωνιστούσε σε ένα θεατρικό έργο με τίτλο Disco Pigs, το οποίο αναφέρεται σε δύο Ιρλανδούς εφήβους και αργότερα μεταφέρθηκε σε ταινία.

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία στο Δουβλίνο, το έργο μεταφέρθηκε στο Εδιμβούργο, στο Λονδίνο, στην Αυστραλία και στις ΗΠΑ, και έτσι αναμείχθηκε η Ιρλανδή μουσικός Yvonne McGuinness.

Μιλώντας στην εφημερίδα The Guardian το 2016, ο ηθοποιός -οι γονείς του οποίου ήταν δάσκαλοι- δήλωσε: «Εκείνη η περίοδος, η δημιουργία του Disco Pigs, ήταν κατά κάποιον τρόπο η πιο σημαντική περίοδος της ζωής μου. Οι άνθρωποι που γνώρισα εκεί παραμένουν οι πιο στενοί μου φίλοι.

Με διαμόρφωσαν όσον αφορά τα γούστα μου, όσον αφορά το τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Και ήταν περίπου την ίδια εποχή που γνώρισα τη γυναίκα μου.
Ήρθε στην περιοδεία μαζί μας. Ήταν τόσο συναρπαστικό, πριν από 20 χρόνια ή ό,τι κι αν ήταν -ήμασταν όλοι παιδιά και προσπαθούσαμε να βρούμε τον δρόμο μας- αλλά ήταν μια τόσο ιδιαίτερη, ξεχωριστή στιγμή».

Η Yvonne μεγάλωσε στο Kilkenny της Ιρλανδίας και σπούδασε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Cork. Το 2001 το ζευγάρι λέγεται ότι μετακόμισε στο Λονδίνο, ώστε η Yvonne να σπουδάσει για το μεταπτυχιακό της στο Royal College of Art.

Ο θείος της Yvonne είναι ο Ιρλανδός πολιτικός Jim McGuinness και ο παππούς της ο Michael McGuinness φέρεται επίσης να ήταν ο μακροβιότερος δημοτικός σύμβουλος του Kilkenny από το 1959-1999.
Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2004 και φέρεται να έκανε την τελετή στον αμπελώνα του πατέρα της Yvonne στη Γαλλία.

Ωστόσο, το ζευγάρι δεν σχολίασε ποτέ δημόσια αυτή τη φήμη ούτε αναγνώρισε πού έγινε ο γάμος τους.

Την επόμενη χρονιά το ζευγάρι υποδέχτηκε τον πρώτο του γιο Malachy, με τον Aran να ακολουθεί το 2007.

Αν και η οικογένεια ζούσε στο Λονδίνο εκείνη την εποχή, η Cillian και η Yvonne αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Δουβλίνο για να μεγαλώσουν τη οικογένειά τους.

Μιλώντας στον Guardian ο διάσημος ηθοποιός, τόνισε: «Θέλαμε να είναι Ιρλανδοί, υποθέτω. Είναι εκπληκτικό πόσο γρήγορα προσαρμόστηκαν οι προφορές τους».
Το 2005 η Cillian απέκλεισε επίσης κάθε πιθανότητα να μετακομίσει στις ΗΠΑ για δουλειά και επαίνεσε την Yvonne για τη συνεχή υποστήριξή της.

Συγκεκριμένα, είπε στο περιοδικό People: «Δεν χρειάζεται να ζω στο Λος Άντζελες. Θα ήμουν τρομερά μακριά από την οικογένειά μου, δεν θα τους έβλεπα ποτέ».

Περιγράφοντας πώς η Yvonne τον κράτησε προσγειωμένο καθώς η καριέρα του απογειωνόταν, ο Cillian είπε: «Είναι πολύ σημαντικό να έχεις κάποιον σαν αυτόν. Η ζωή μου δεν έχει αλλάξει με κανέναν τρόπο, πραγματικά. Έχω ακόμα τους ίδιους φίλους και πηγαίνουμε στα ίδια μέρη».

Το 2016 ο Cillian εξήγησε πώς μετακόμισε στο Λίβερπουλ για να κινηματογραφήσει τους Peaky Blinders, ενώ η γυναίκα του παρέμενε στο σπίτι με τους δύο γιους τους.

Όταν επέστρεψε στο σπίτι της οικογένειας μετά τις σεζόν των γυρισμάτων, ο Cillian αστειεύτηκε ότι του παίρνει λίγο χρόνο για να αποτινάξει τον ρόλο του. Εξηγώντας τι εννοεί, ανέφερε: «Η γυναίκα μου μπορεί να το δει να συμβαίνει. "Εντάξει. Ο Τόμι φεύγει σταδιακά. Παίρνω πίσω τον Κίλιαν"».

Σε μια συνέντευξη στο GQ το 2019, η Cillian δήλωσε: «Δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό χωρίς [τη γυναίκα μου] και την κατανόησή της. Είναι όμως αγώνας. Νομίζω ότι είναι για οποιονδήποτε μπαμπά του οποίου η δουλειά τον απομακρύνει, που τον καταναλώνει, κάτι που κάνει η δουλειά μου».

Και πρόσθεσε: «Φροντίζω να προσπαθώ να μην πηγαίνω από δουλειά σε δουλειά, γιατί αυτό σημαίνει ότι ζεις σε μια φούσκα από σετ, ξενοδοχείο, σετ, ξενοδοχείο, αεροπλάνο, φεστιβάλ κινηματογράφου - κάτι που, για μένα, δεν είναι πραγματικότητα. Οπότε, απλώς κάνω check out από αυτό για έξι μήνες το χρόνο».

Ο Cillian και η οικογένειά του ζουν τώρα στο Δουβλίνο σε ένα βικτωριανό αρχοντικό. Το τετραώροφο σπίτι, που χτίστηκε αρχικά το 1863, βρίσκεται στο Monkstown, στο νότιο τμήμα του Δουβλίνου, και διαθέτει έξι δίκλινα υπνοδωμάτια καθώς και τέσσερα δωμάτια υποδοχής.
Ενώ η καριέρα του Cillian εκτινάχθηκε στα ύψη τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Yvonne έχει δημιουργήσει επίσης ταινίες μικρού μήκους και άλλα πειραματικά έργα τέχνης.

Το βιογραφικό της στον ιστότοπό της λέει: «Έχει ενδιαφέρον για την ενσαρκωμένη εμπειρία του τόπου και του ανήκειν σκηνοθετώντας ζωντανά, δημόσια, παρεμβάσεις και παραστάσεις που δημιουργούν σουρεαλιστικές και δυναμικές στιγμές αλληλεπίδρασης και σύνδεσης με τον τόπο, τον χρόνο και τις κοινότητες». Το περασμένο καλοκαίρι, ο Cillian αποκάλυψε ότι ήταν ιδέα της Yvonne να διασκευάσει το μυθιστόρημα της Claire Keegan, «Small Things Like These» σε ταινία.

Μιλώντας στον Guardian σε μια ξεχωριστή συνέντευξη, ο Cillian θυμήθηκε να της είπε: «Όχι, δεν υπάρχει τρόπος [τα δικαιώματα να είναι διαθέσιμα]. Αυτό θα έχει ήδη φύγει».

Προς μεγάλη του χαρά, ο ατζέντης του Cillian του είπε ότι τα δικαιώματα του βιβλίου δεν είχαν αγοραστεί, κάτι που τον ώθησε να υποβάλει την ιδέα στον Matt Damon, ο οποίος έχει το δικό του στούντιο.
Νωρίτερα φέτος, ο Cillian Murphy κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στο Oppenheimer στις Χρυσές Σφαίρες.

Αφού ανακοινώθηκε η νίκη του, η Ιβόν πήδηξε από τη θέση της και έδωσε ένα γρήγορο φιλί στον σύζυγό της - κάτι που τον ώθησε να αστειευτεί για το κόκκινο κραγιόν στο στόμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Στην ομιλία του, ο Cillian αυτοχαρακτηρίστηκε «ο πιο τυχερός άντρας» καθώς μιλούσε απευθείας στη γυναίκα και στα παιδιά του. Για την οικογένειά μου, είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος και σας αγαπώ», είπε.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο ηθοποιός απέτισε φόρο τιμής στην Yvonne και τους γιους τους ενώ τιμήθηκε με το Desert Palm Achievement Award στα Διεθνή Βραβεία Κινηματογράφου Palm Springs.

Είπε: «Τα δύο τρίτα από αυτούς κάθονται εκεί κάτω. Έπρεπε να αφήσουμε έναν από αυτούς στο σπίτι να κάνει εξετάσεις. Αλλά σας ευχαριστώ που με αντέχετε. Είστε πάντα εκεί. Το αγαπώ. Ευχαριστώ, λοιπόν, παιδιά».
Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο Desert Island Discs του BBC Radio 4, ο Cillian παραδέχτηκε ότι έχει «παλέψει» με το περπάτημα στα κόκκινα χαλιά στο παρελθόν.

Και πρόσθεσε: «Ακόμα δεν είναι κάτι με το οποίο είμαι απόλυτα άνετος. Πρέπει να επιλέξετε να το απολαύσετε και νομίζω ότι μπορείτε να το κάνετε αυτό στον εγκέφαλό σας. Απλώς κάντε αυτή την αλλαγή και τότε είναι πιο εύκολο».

Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας ότι το να έχει η Υβόννη μαζί του φέτος, το έκανε πιο εύκολο. «Είχα τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου μαζί μου και αυτό ήταν υπέροχο. Θα ήσουν ηλίθιος αν δεν το απολαύσεις. Ακολούθα το, αυτή είναι η στάση μου».

Πηγή:iefimerida.gr