iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 10 Μαΐου 2024

Η πόλη
που ζει ''αόρατη''
η Αθηνά Ωνάση


Το Φαλκενσβάαρντ, είναι μια μικρή κωμόπολη, στο νότο της Ολλανδίας.

Το όνομά του σημαίνει «τόπος γερακιών» – παλιότερα, συνήθιζαν εδώ να πιάνουν γεράκια, για το κυνήγι των βασιλέων. Επίσημοι, καταγεγραμμένοι κάτοικοι 30.615 – και εδώ και λίγους μήνες 30.616. Η τελευταία μόνιμη κάτοικος του Φάλκενσβάαρντ, είναι μια πριγκίπισσα του jet set χωρίς τίτλο: η Αθηνά Ωνάση.

Στον – αλλοτινό – «τόπο των γερακιών» σήμερα, οι περισσότεροι κάτοικοι ασχολούνται με την ιππασία και την εκτροφή αλόγων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κάλλιας Καστάνη στην εκπομπή «Ελένη», σε αυτή την μικρή γωνιά της Ευρώπης, με τους τεράστιους στάβλους και τα οργανωμένα ιπποφορβεία, επέλεξε να ζήσει η χρυσή κληρονόμος μετά το πρόσφατο διαζύγιό της. Η Ολλανδία – όπου μπορεί να είναι κοντά στα άλογά της που λατρεύει και μακριά από τα φλας των φωτογράφων, είναι το ιδανικό μέρος για να μπορέσει να ξορκίσει τα φαντάσματα από το παρελθόν της. Να αποσυρθεί από το προσκήνιο και να ζήσει με ηρεμία.

 

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του ευρωπαϊκού Τύπου, οι κάτοικοι του Φ;aλκνεσβααρντ την βλέπουν συχνά να κάνει βόλτα στο κέντρο της πόλης, ή να ψωνίζει στα καταστήματα, ντυμένη απλά, με τζιν και αθλητικά. Με εξαίρεση την υπέροχη ξύλινη βίλα της, που διαθέτει έξτρα χώρους για τα άλογά της, η Αθηνά Ωνάση δεν αγαπά τις υπερβολές, τα parties, ή την αναίτια επίδειξη πολυτέλειας. Προτιμά την ήσυχη, πειθαρχημένη ζωή του αθλητή – η καθημερινότητά της οργανώνεται γύρω από τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις της. Προσέχει τη διατροφή της, κοιμάται αρκετά και προπονείται πολλές ώρες καθημερινά ώστε να είναι σε φόρμα. Αποδεικνύοντας, με τη στάση της πως η ιππασία είναι ένα γνήσιο πάθος της και όχι το καπρίτσιο κάποιου κακομαθημένου πλουσιοκόριτσου.