iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

''Πέφτουν'' τα στοιχήματα
για το ποσοστό του
Βαγγέλη Μπουρνούς Ίντριγκα


''Πέφτουν'' τα στοιχήματα σε Ραφήνα και Πικέρμι για το ποσοστό που θα πάρει ο Βαγγέλης Μπουρνούς στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής. 

Απειροελάχιστοι είναι αυτοί που ποντάρουν σε ήττα του δημάρχου, καθώς το σχεδόν 44% του πρώτου γύρου του δίνει συντριπτική παράσταση νίκης, αυτό που λέμε στις δημοσκοπήσεις ως ερώτημα "ποιός πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής, ανεξαρτήτως τι ψηφίζετε''. Αυτό το ψυχολογικό χάντικαπ του κ. Μπουρνούς θεωρείται από έμπειρους παρατηρητές της τοπικής αυτοδιοίκησης πως είναι το εφαλτήριο για μια άνετη επικράτηση την Κυριακή.

Για να επιστρέψουμε στα στοιχήματα στην πόλη, το ''υπόγειο'' του κ. Μπουρνούς είναι το 60% μέχρι και 70% το ''ρετιρέ'' από κάποιους που αρέσκονται ιδιαίτερα στο να ρισκάρουν. Τα ποσοστά με βάση τα ''πηγαδάκια'' και τις φιλικές συζητήσεις, δεν πρόκειται γαι καμία επίσημη δημοσκόπηση.

Η συσπείρωση των κυρίων Χριστόπουλου και Πιστικίδη πέριξ του κ. Φαφούτη που διεκδικεί τη δημαρχία δεν δείχνει να είναι ικανή ώστε να κάνει την ανατροπή έκπληξη. Μην ξεχνάμε επίσης ότι ο κ. Βασιλόπουλος με την κίνηση πολιτικού πολιτισμού να συγχαρεί δημοσίως τον κ. Μπουρνούς σηματοδότησε ένα κλίμα σύμπνοιας για την επόμενη ημέρα, απέχοντας από την τριπλέτα του ''μετώπου ''αντι Μπουρνούς''. Η Δύναμη Ανάπτυξης σε Δελτίο Τύπου επισημαίνει πως δεν κατευθύνει τους ψηφοφόρους της για την Κυριακή. Είναι σαφές ούτως ή άλλως πως οι πολίτες δεν ακολουθούν τη ''διαταγή'' του αρχηγού. Μοιάζει με παρωχημένο μοντέλο υπολογισμών που έρχεται από άλλες εποχές. Συνεπώς το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση των κυρίων Χριστόπουλου και Πιστικίδη που συμπαρατάχθηκαν ανοικτά με τον κ Φαφούτη με ανακοινώσεις τους. Αν προσθέσουμε σε αυτό και την παραδοσιακή αποχή - ουδετερότητα του ΚΚΕ δηλαδή της Λαικής Συσπείρωσης, τότε ο κ. Μπουρνούς έχει ''στο τσεπάκι'' του τη νέα δημαρχιακή θητεία.

Μένει γύρω στις 9 το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου να μάθουμε και το ποσοστό που θα βγάλουν οι κάλπες.