iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Βασίλης Πιστικίδης, Έλιοτ
Νες, Άλφρεντ Χίτσκοκ
και Μάγκνους Κάρλσεν Ίντριγκα


Και τώρα που τέλειωσε το "σήριαλ" με τον Δαμιανό Φαφούτη, ας κάνουμε "ζάπινγκ" και ας παρακολουθήσουμε ένα άλλο υψηλής τηλεθέασης "σήριαλ" με τον Βασίλη Πιστικίδη.

Έχουμε την αίσθηση ότι αν το τέλος με τον κ. Φαφούτη ήταν αναμενόμενο καθώς το πολιτικό "σενάριο" δεν ήθελε εκπλήξεις γιά το κοινό, κάτι σαν "σαπουνόπερα" που απλώς δεν ξέρεις το πότε θα...παντρευτούν (παράδειγμα το ρήμα) οι πρωταγωνιστές, αλλά το περιμένεις, εδώ είναι άλλη ιστορία. Μόνο "σαπουνόπερα" δεν είναι αλλά μοιάζει με "θρίλερ" το οποίο θα τραβήξει πολύ. Ίσως και  ολόκληρο το 2108 λένε οι γνώστες του κινηματογράφου και δη των πολιτικών "θρίλερ". 

Αν μέχρι χθες οι δύο σχεδόν ταυτόχρονες ερωτήσεις ήταν "τι θα κάνει ο Πιστικίδης" και "τι θα κάνει ο Χριστόπουλος" μετά την επίσημη ανάληψη της αρχηγίας της "Συμμαχίας Δημιουργίας" από τον Δαμιανό Φαφούτη και την παράλληλη ανεπαίσθητη - μην την πούμε "οπισθοχώρηση"  - αλλά "διακριτική παρακολούθηση" των εξελίξεων από τον κ. Χριστόπουλο που παραμένει σε θέση πολιτικής εγρήγορσης στη "σκακιέρα" του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου, τώρα έμεινε μόνο το ερώτημα για τον κ. Πιστικίδη. Ο τέως δήμαρχος και νυν γενικός γραμματέας του Δήμου, δείχνει μετά από αυτή την εξέλιξη που ξεκαθάρισε τα πράγματα στην "αξιωματική" αντιπολίτευση να νιώθει κάπως...καλύτερα. Γιατί; Μα είναι απλό. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι ενισχύει τη "διαπραγματευτική" του τακτική σε σχέση με τις όποιες μελλοντικές συμμαχίες και συμπράξεις. Κανείς δεν μπορεί να υποβαθμίσει το πολιτικό κεφάλαιο του κ. Πιστικίδη στην περιοχή και άλλωστε, ας το ξαναπούμε μία φορά από την ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr, και την πρώτη Κυριακή θα χρειαστούν όλες οι ψήφοι, αλλά και τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών οι δύο "μονομάχοι" θα χρειαστούν για την τελική νίκη κάθε ψήφο.

Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Πιστικίδης θα είναι υποψήφιος το 2019. Το επίσης σίγουρο είναι ότι θα περιμένει και δεν πρόκειται να κάνει κίνηση τους επόμενους μήνες. Να πούμε ως το Φθινόπωρο μπορεί να πέσουμε μέσα μπορεί και όχι. Ίσως το "τραβήξει". Πάντως θα περάσει και το καλοκαίρι με βάση τον νόμο των πιθανοτήτων. 

Όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή της απόφασης και της πολιτικής διαπραγμάτευσης τρία είναι τα σενάρια.

- Θα κατέβει αυτόνομα υποψήφιος δήμαρχος; (Δεν είναι λίγο δύσκολο - και το ρωτάμε καλόπιστα - να βρει αν όχι τον απαραίτητο αριθμό συμβούλων, που κι αυτό είναι δύσκολο, αλλά πάντως ικανό αριθμό αξιόπιστων και έμπιστων ανθρώπων;)

- Θα επαναλάβει το "μοντέλο" σύμπραξης με τον Βαγγέλη Μπουρνού (που έχει τον πρώτο λόγο) σε μορφή "καρμπόν" ή αντίστροφα; Δηλαδή θα είναι πάλι υποψήφιος δήμαρχος ο ίδιος με εξ ημισείας θητεία ή θα είναι μπροστά υποψήφιος δήμαρχος ο κ. Μπουρνούς με εξ ημισείας θητεία; Ή θα είναι απλός υποψήφιος σύμβουλος (δεν το νομίζουμε με τίποτα). Υποθέσεις κάνουμε γιατί αυτό το "σενάριο" έχει τόσες απρόβλεπτες μεταβλητές που ούτε ο Έλιοτ Νες, ο αστυνομικός που συνέλαβε τον Αλ Καπόνε δεν θα μπορούσε να "συλλάβει" τη λύση του μυστηρίου!

- Θα αναζητήσει αλλού πολιτική "στέγη" αν κάτι "στραβώσει" στις συζητήσεις; Αυτή τη στιγμή φαντάζει σχεδόν απίθανο. Προσέξτε σχεδόν απίθανο.

Μέσα σε όλη αυτή τη "Χιτσκοκική" πλοκή, δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν πως αν έρθουν δύσκολα (αν) αν δηλαδή αναπτύξει επικίνδυνη δυναμική ο κ. Φαφούτης) τότε όπως τα παντρεμένα ζευγάρια,  που αν και αγαπιούνται έρχονται φορές που τσακώνονται ή ψυχραίνονται ή και φεύγουν για λίγο από το σπίτι, στα δύσκολα ή όταν περάσει ο θυμός, η παρεξήγηση ή ο "τρίτος " άνθρωπος τα ξαναβρίσκουν και συνεχίζουν. Ο ιερέας δεν λέει άλλωστε στην τελετή "ους ο Θεός συνέζευξεν άνθρωπός μη χωριζέτω;" 

Ό,τι κι αν συμβεί πάντως στο πολιτικό σκηνικό της περιοχής, θυμίζουμε σε όλες και όλους ότι σαν σήμερα 30 Νοεμβρίου 1990 έφυγε από τη ζωή ο διάσημος Νορβηγός σκακιστής Μάγκνους Κάρλσεν, διάσημος για την Ολύμπια ψυχραιμία του. Σε αυτόν πιστώνεται η ρήση "όταν τελειώσει η παρτίδα, ο βασιλιάς και ο στρατιώτης μπαίνουν στο ίδιο κουτί"...