iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Ραφήνα Πικέρμι
Η επόμενη ημέρα
μετά τον ιό Ίντριγκα


Πρώτα ο Θεός, όπως δείχνουν όλα, τη Δευτέρα 4 Μαίου αρχίζει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του ιού.

Η Ραφήνα βγαίνει αλώβητη όσον αφορά τα κρούσματα. Μηδέν γράφει το ''κοντέρ'' έως σήμερα και αυτό οφείλεται σε τρεις βασικούς λόγους.

Πρώτος: ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου ''θωρακίστηκε'' αμέσως και η αλήθεια είναι ότι κυριολεκτικά πρόλαβε την κυβέρνηση, δηλαδή ανακοίνωσε μέτρα πριν τις επίσημες κρατικές αποφάσεις.

Έκλεισε τα ΚΑΠΗ μία ημέρα πριν την κυβέρνηση στις 8 Μαρτίου. 

Έκλεισε τα σχολεία τέσσερις ώρες πριν την ανακοίνωση της κυβέρνησης στις 10 Μαρτίου.

Έκλεισε τους αθλητικούς χώρους και ματαίωσε αθλητικές εκδηλώσεις (τον Αραφήνειο Δρόμο).

Οργάνωσε το πρόγραμμα ''βοήθεια στο σπίτι'' και το εφάρμοσε άψογα.

Θέσπισε επιτροπή διαχείρισης κρίσεων, η οποία διαρκώς ανανέωνε το ''πρωτόκολλο ασφαλείας''.

Προχώρησε άμεσα στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών σε θέματα καθημερινότητας.

Έκανε αναλυτική εκστρατεία ενημέρωσης μέσω των ιστοσελίδων της περιοχής.

Δεύτερος: Oι πολίτες επέδειξαν εξαιρετική πειθαρχία και συμμόρφωση στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και τήρησης των κανόνων αποστάσεων ασφαλείας κλπ, εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων που δυστυχώς υπάρχουν σε όλες τις καταστάσεις της ζωής. Η Ραφήνα παρ ότι μια παραλιακή πόλη, έδειξε μια εικόνα πλήρους κατανόησης της σοβαρότητας των ημερών και οι πολίτες δεν ξεχύθηκαν στους δρόμους και στις παραλίες.

Τρίτος: η τοπική κοινωνία από μόνη της - και βλέποντας γειτονικοί δήμοι να έχουν κρούσματα π.χ Αρτέμιδα - περιφρούρησε τις αξίες της οικογένειας, της Τρίτης Ηλικίας, αλλά προπάντων της ζωής.

Λίγες ημέρες απομένουν - ως τις 4 Μαίου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - για τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα. Και αυτό θα είναι ακόμη μεγαλύτερο ''στοίχημα'' για τη Δημοτική Αρχή και την κοινωνία. Αφ ενός μη νομίζουμε, μην ''παραμυθιαστούμε'' να το πούμε απλά ότι όλα τελείωσαν. Δυστυχώς δεν τέλειωσαν θα έχουμε δρόμο μπροστά μας και θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να πειθαρχούμε στις οδηγίες των επιστημόνων και τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Και αυτό θα πρέπει να το ''επιβάλει'' στη δεύτερη φάση όπως το έκανε άψογα ο δήμος. Όσον αφορά τους πολίτες θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Και να πάμε βήμα βήμα. Να συνεχίσουμε να προστατεύουμε την υγεία μας. Αλλά και να μην ξεχάσουμε πως οι τοπικές επιχειρήσεις, οι ανθρωποί μας, οι φίλοι και γνωστοί μας (ένα ''χωριό'' είμαστε) θα χρειαστούν στήριξη. Θα πιούμε καφέ στην περιοχή μας, θα πιούμε ποτό στα μπαράκια μας, θα φάμε στις δικές μας ταβέρνες και σουβλατζίδικα, θα βάλουμε βενζίνη εδώ, θα φτιάξουμε τα αυτοκινητά μας εδώ, θα αγοράσουμε βιβλία, δώρα, οτιδήποτε χρειαζόμαστε από την περιοχή. Τα έχουμε όλα. Δεν λείπει τίποτα. Μα τίποτα. Φροντιστήρια, εκπαιδευτικά κέντρα, παιδότοποι, δικηγορικά γραφεία, κοσμηματοπωλεία, καλλυντικά. 

Αυτό είναι το δημοσιογραφικό μήνυμα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια. Βοηθάμε τον δήμο μας. Στηρίζουμε την τοπική αγορά.

Η Ραφήνα και το Πικέρμι το απέδειξαν πως όταν θέλουν μπορούν!