iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι
Δεν σταματά η ζωή
Προσέχουμε και σεβόμαστε Ίντριγκα


Η ζωή δεν έχει σταματήσει και δεν πρέπει να σταματήσει στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Και όπως η τοπική κοινωνία βγήκε αλώβητη από τα μέτρα περιορισμού το δίμηνο Μάρτιος - Απρίλιος έτσι και τώρα τηρεί και θα τηρήσει (τουλάχιστον η συντριπτική πλειονότητα) τους κανόνες ασφάλειας της υγείας. Θα σεβαστεί τις ευπαθείς ομάδες και την οικονομία, τις τοπικές επιχειρήσεις που δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα επιβίωσης. Θα απομονώσει τους ''ψεκασμένους'' του διαδικτύου και θα δώσει το καλό παράδειγμα.

Σε κανέναν, μα κανέναν δεν αρέσει να φοράει μάσκα. Μας ήταν αδιανόητο πριν από λίγους μήνες. Προσωπικά με τρελαίνει. Δεν το αντέχω ψυχικά. Αλλά όπου επιβάλλεται θα φορέσω. Γιατί φοβάμαι για τη ζωή μου, αλλά και γιατί σέβομαι τον συνάνθρωπο. Ναι είναι αδιανόητο, αλλά πρέπει δυστυχώς. Δυστυχώς. Και ρωτήστε κάποιον εργαζόμενο στην εστίαση ή την τράπεζα ή όπου αλλού που φοράει συνεχώς μάσκα, όχι στο πηγούνι, τον λαιμό ή το αυτί όπως κοροιδεύουν κάποιοι. Αλλά συνεχώς γιατί έρχονται σε επαφή κάθε στιγμή με κόσμο. Όσο για τα άλλα δύο που μας ζητάνε οι επιστήμονες, πρέπει να μας το ζητάει κάποιος για να πλένουμε τα χέρια μας και για να μην ''κολλάμε'' ο ένας πάνω στον άλλον, όπου κι αν είμαστε. Και τα δύο είναι στοιχεία του σύγχρονου πολιτισμού, της ευπρέπειας, και της υγιεινής. Πρέπει να συνεχίσουμε και όταν τελειώσει η πανδημία. 

Και βεβαίως θα εκκλησιαστούμε. Θα πάμε στις ταβέρνες, τα σουβλατζίδικα, τα ψαράδικα, τις πιτσαρίες, τα μανάβικα, τα παντοπωλεία, τα σούπερ μάρκετ, τα μπαρ και τις καφετέριες της πόλης. Θα ψωνίσουμε από τα καταστήματα  τροφίμων . Θα επισκευάσουμε ό,τι χρειάζεται στα τοπικά συνεργεία. Θα στείλουμε εδώ τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, τα κέντρα μελέτης, τα φροντιστήρια. Η Ραφήνα και το Πικέρμι έχουν κυριολεκτικά τα πάντα.

Η εικόνα για την τήρηση των μέτρων είναι ενθαρρυντική. Η Δημοτική Αρχή όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς βρίσκεται σε επαγρύπνηση και οι πολίτες στην πλειονότητά τους, δείχνουν ευαισθησία και πάνω απ όλα λογική στις δύσκολες περιστάσεις που βιώνουμε.

Το είπαμε ξανά, το επαναλαμβάνουμε και σήμερα. Μακάρι το επόμενο καλοκαίρι του 2021, το φετινό να φαντάζει στις μνήμες μας ένα κακό όνειρο. Και να είμαστε όλοι πρωτίστως υγιείς και αισιόδοξοι...