iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Έλεγε αλήθεια η
Βίκυ Σταυροπούλου
για τις μάσκες; Ίντριγκα


Ειδική αναφορά στις μάσκες που θα πρέπει να φορούν τα παιδιά από την ημέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία, στις 7 Σεπτεμβρίου έκανε ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων και μέλος την επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τον κορωνοϊό Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Ο κ. Γαργαλιάνος, εξήγησε στον ΣΚΑΪ ότι η μάσκα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερων προδιαγραφών. Συστήνει, μάλιστα, τη βαμβακερή μάσκα, η οποία θα πρέπει να πλένεται καθημερινά, ενώ τόνισε ότι θα δοθούν ακριβείς οδηγίες με ειδικά σποτάκια και ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα συμβούλευσε τους γονείς να προμηθεύονται τις μάσκες από φαρμακεία και όχι από οπουδήποτε, για να είναι σίγουροι για την ποιότητα και την ασφάλειά τους.

Ανατρέχοντας όμως στο δημοσιογραφικό αρχείο μας ανασύραμε το επίσημο κυβερνητικό τηλεοπτικό σποτ όπου κατ εντολών σεναρίου προφανώς, η ηθοποιός Βίκυ Σταυροπούλου προέτρεπε τους πολίτες να φτιάχνουν μάσκες μόνοι τους από... παλιές φανέλες και να τις σιδερώνουν σχολαστικά.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν ποιός λέει αλήθεια ο επιστήμονας κ. Γαργαλιάνος ή η ηθοποιός κ. Σταυροπούλου για τις μάσκες που μας προστατεύουν από τον κορωνοιό... Είναι αντικρουόμενες ευθέως οι απόψεις τους.

Θυμίζουμε το βίντεο του Απριλίου 2020