iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Ραφήνα Οι 6 + 6
''σωματοφύλακες'' του
Βαγγέλη Μπουρνούς Ίντριγκα


Μπαίνουμε στον χειμώνα σιγά σιγά και η Δημοτική Αρχή Ραφήνας Πικερμίου έχει πολλή δουλειά - όπως πάντα.
Ο αεικίνητος Βαγγέλης Μπουρνούς (αυτό το παραδέχονται αντίπαλοι και φίλοι) μοιάζει με ''μαέστρο'' που πρέπει να συντονίσει αψεγάδιαστα την ''ορχήστρα'' για να μην υπάρχουν ''φάλτσα''...
Όπως σε κάθε αρχηγό υπάρχει ο στενός πυρήνας των συνεργατών - αυτό συμβαίνει από καταβολής κόσμου - έτσι και στον δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου λειτουργεί το ''κλειστό στρατηγείο''. 
Ποιοί είναι οι ''εξ απορρήτων'' του δημάρχου θα αναρωτιούνται οι μη γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα. Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr σε μια προσπάθεια καταυγασμού στα παρασκήνια της τοπικής εξουσίας, σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ.
Κατ αρχάς ο κ. Μπουρνούς - απαραίτητη διευκρίνιση - δεν είναι ''στα μαχαίρια'' με κανέναν, ούτε υπάρχει κάποιο εσωπαραταξιακό ''ρήγμα''.
''Επιτελάρχης'' του δημάρχου είναι ο αντιδήμαρχος επικοινωνίας ο δημοσιογράφος Χρήστος Τσεμπέρης άνθρωπος που εμπιστεύεται ''με κλειστά μάτια'' και τον ακούει ευλαβικά, ενώ απέραντη είναι η εκτίμηση και στον αντιδήμαρχο Σάββα Αραπκιλή, ''στυλοβάτη'' της καθημερινότητας που εργάζεται άπειρες ώρες. Οι άλλοι δύο αντιδήμαρχοι ο ''παλιός'' και εξαιρετικά αποτελεσματικός Παναγιώτης Καλφαντής και ο ''νεοσσός'' ορεξάτος Άρης Μπουράνης αποτελούν ''πυλώνες'' υποστήριξης του δημάρχου, ενώ την εξάδα συμπληρώνουν το ''νέο αίμα'' η Χρύσα Βλαχάκη (που σύμφωνα με πληροφορίες μας στον επόμενο ανασχηματισμό το 2021 θα αξιοποιηθεί σε θέση αντιδημάρχου) και ο Παναγιώτης Γαβριήλ.
Η δεύτερη ''εξάδα'' αποτελείται από αυτοδιοικητικά στελέχη που βεβαίως έχουν καλές σχέσεις με τον δήμαρχο, αλλά δεν είναι στη ''βιτρίνα'' και στις κάμερες, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.
Ας τους δούμε έναν έναν. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος που εκ των πραγμάτων έχει αυστηρά συγκεκριμένα καθήκοντα και απέχει της ''βαριάς πολιτικής''. Άνθρωπος που χαίρει του απόλυτου σεβασμού της τοπικής κοινωνίας, ενώ το κύρος και την εντιμοτητά του αναγνωρίζουν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η πολύωρη καθημερινή του εργασία άλλωστε ως γυναικολόγος - μαιευτήρας δεν του επιτρέπει να αφιερώνει χρόνο σε κάτι άλλο. Αναμφίβολα ο κ. Μώρος είναι από τα πολύ δυνατά ''χαρτιά'' της Δημοτικής Αρχής.
Η αντιδήμαρχος Δήμητρα Τσεβά μια... παράταξη από μόνη της με τη ''δεξαμενή'' των χιλίων προσωπικών σταυρών στις τελευταίες εκλογές, έχει σχέση αλληλοσεβασμού με τον δήμαρχο. Προσηλωμένη στα καθηκοντά της, χρόνια στο ''κουρμπέτι'' με ένα μοναδικό αποστασιοποιημένο από τα ΜΜΕ αυτοδιοικητικό στιλ, είναι από τις περιπτώσεις που ''δεν κουνάει κανείς''.
Ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα δημόσιας υγείας και πρόεδρος του ''Φ. Καβουνίδης'' Μάκης Βουδούρης ιδιαίτερη προσωπικότητα με ''καντάρια'' εμπειρίας, δεν μπορεί να ομαδοποιηθεί εκ των πραγμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δρα αυτοβούλως και δεν βρίσκεται σε ευθεία γραμμή με τον δήμαρχο. Όμως το πολιτικό ''ειδικό βάρος'' που διαθέτει τον κατατάσσει στους - με την καλή έννοια - ''επαναστάτες''. Θυμηθείτε άλλωστε τα όσα είπε προσφάτως στη μεγάλη συνέντευξη στην iselida.gr (''αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις στην κοινωνία θα τους πω γειά σας'').
Ο αντιδήμαρχος μεγάλων έργων Παύλος Μπατάλης, ο οποίος προσομοιάζει με την περίπτωση του κ. Βουδούρη αλλά στο πιο...light. Δηλαδή πολύπειρος αυτοδιοικητικός με κοφτερή πολιτική σκέψη, ερείσματα στην τοπική κοινωνία και άνθρωπος που δεν θέλεις απεναντί σου. Και αυτός έχει ελάχιστο χρόνο λόγω της θέσης ευθύνης στην καθημερινή εργασία του στην Εθνική τράπεζα, συνεπώς δεν είναι στο ''κάδρο''.
Ο Σπύρος Πάντζας προερχόμενος από μια προβεβλημένη αυτοδιοικητική θέση του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα αθλητισμού της περιφέρειας Αττικής, τους τελευταίους μήνες έχει χαθεί εντελώς. Η εξήγηση είναι απλή: οι ασφυκτικοί ρυθμοί εργασίας. Ο κ. Πάντζας ναι μεν έχει αποτραβηχτεί από τα κοινά λόγω συγκυρίας αλλά πιθανότατα θα επανέλθει δριμύτερος.
Τέλος ο Δημήτρης Κατσουλάκης, ο οποίος πέρασε, ''ένα φεγγάρι'' από την αντιδημαρχία καθαριότητας και αντικαταστάθηκε γρήγορα.