iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Ραφήνα Αν γινόταν
εκλογές την άλλη Κυριακή
τι θα έπαιρνε ο Β. Μπουρνούς; Ίντριγκα


Εντελώς ''νεκρή'' πολιτικά η περίοδος που διανύουμε τόσο λόγω της πανδημίας, όσο και της μεγάλης απόστασης που μας χωρίζει από τις επόμενες δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2023.

Ωστόσο που και που σε συζητήσεις στα ''πηγαδάκια'' τίθεται το υποθετικό ερώτημα - που έχει ενδιαφέρον - αν γινόταν εκλογές αύριο τι ποσοστό θα έπαιρνε ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς. Αλλά και οι άλλοι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η απάντηση είναι προφανής δεν χρειάζεται καμία ανάλυση. Θα έβγαινε ''με τα τσαρούχια'' με μεγάλο ποσοστό. ''Τρέχει συνέχεια για τον δήμο'' είναι το μότο που έχει καθιερωθεί στην τοπική κοινωνία. Φυσικά κάποιοι - αν όχι όλοι - θα ήθελαν και καλύτερα αποτελέσματα, περισσότερα έργα, αυτό είναι λογικό. Ας μείνουμε όμως στο υποθετικό ερώτημα του ποσοστού αποδοχής του κ. Μπουρνούς αυτή την εποχή που θα είναι υψηλό και για έναν πολύ σημαντικό λόγο. Η λυμφατική αντιπολίτευση. Και για να είμαστε δίκαιοι δημοσιογραφικά, όχι όλη.

Ο Σπύρος Κάρλος επικεφαλής της ''Δημοτικής Αλλαγής'' παρουσιάζεται πολύ δραστήριος και σηκώνει μόνος του το βάρος της αντιπολίτευσης και των ''ενοχλήσεων'' στον κ. Μπουρνούς. Με τον ένα ή τον άλλον τρόπο και το δικό του στιλ και φιλοσοφία ο κ. Κάρλος έχει καταφέρει σε λίγες εβδομάδες να ''βγει στον αφρό'' της αντιπολίτευσης και με διάθεση όπως δείχνει να ''μην το βάλει κάτω''. Ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου με τη ''Συμμαχία Δημιουργίας'' Δαμιανός Φαφούτης, έχει επιλέξει να παραμένει αδρανής από τις εκλογές και μετά. Πέραν της παρουσίας του στις τηλε συνεδριάσεις, κάνει σποραδικές δημόσιες παρεμβάσεις - τελευταία το άρθρο του στην εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο'' για τον ερανικό λογαριασμό - και είναι άγνωστες οι προθέσεις του για τις επόμενες κάλπες. Στο ίδιο μήκος κύματος της αποστασιοποίησης από την ''πρώτη γραμμή'' ακολουθεί και ο επικεφαλής της ''Νέας Αρχής'' ο τέως δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης. ''Ούτε φωνή ούτε ακρόαση  και ο Χρήστος Τσαλαπατάνης της ''Λαικής Συσπείρωσης''.

Μην απαιτήσετε να υπολογίσουμε ως αντιπολίτευση τη ''Δύναμη Ανάπτυξης'' του Ανδρέα Βασιλόπουλου, γιατί είναι μια ιδιαίτερα σπάνια αυτοδιοικητική περίπτωση. Συμπράττει θετικά στη διοίκηση του δήμου ως αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες - ''κλειδί'' και καρπώνεται το μερίδιο επιτυχιών που του αναλογεί, συνεπώς μόνο τυπικά αντιπολιτεύεται, καθώς ουσιαστικά είναι αρωγός της Δημοτικής Αρχής. Αυτό το πλαίσιο βέβαια ισχύει σήμερα, γιατί το μέλλον είναι άγνωστο.

Συμπέρασμα. Ο κ. Μπουρνούς ''παίζει μπάλα'' μόνος του στο ''γήπεδο'', με μόνο παίκτη να προσπαθεί να τον μαρκάρει τον κ. Κάρλο.

Όσο για τα ποσοστά μιας υποτιθέμενης κάλπης την επόμενη Κυριακή, ο καθένας ας κάνει το δικό του γκάλοπ. Πάντως σε καμία περίπτωση και για τους 5 που αναφέραμε δεν θα είχαν αυτά της 23ης Μαίου 2019. Σημειώστε  ότι ο κ. Κάρλος δεν ήταν επικεφαλής της ''Δημοτικής Αλλαγής'' καθώς ακόμη αρχηγός ήταν ο Γιώργος Χριστόπουλος.