iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 20 Μαΐου 2024

Ο ''Μητσάρας'' της
τοπικής αυτοδιοίκησης
στην έξοδο κινδύνου Ίντριγκα


Όσο περνούν οι ημέρες κάποιος δήμαρχος, κάπου στην Αττική γίνεται θέμα όχι μόνο του λεκανοπεδίου, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Άρχισαν να τον παίρνουν χαμπάρι ακόμη και κάποιοι που δεν ήθελαν να πιστέψουν όσα ακούγονταν γι αυτόν.

Οι αυλοκόλακες που του απέμειναν αδυνατούν πλέον, ακόμη κι αυτοί, να αντιληφθούν τι συμβαίνει στο ομιχλώδες μυαλό του. Δεν ξέρουν πώς να τον προστατέψουν. Η οριστική πτώση του άνακτος θα είναι ηχηρή προβλέπουν οι "μάντεις" της περιοχής. Απομονωμένος σε έναν "εικονικό" κόσμο που δημιούργησε ο δήμαρχος - άναξ, γνωρίζει πως δεν υπάρχει ''έξοδος κινδύνου" και για αυτό καμιά φορά μπερδεύει τις πόρτες στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Οι προτάσεις του δημάρχου προκαλούν θυμηδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου - τοποθετημένος όπως συμβαίνει παντού από τον ίδιο τον δήμαρχο - βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε αμηχανία. καθώς θεωρείται σοβαρός νέος αυτοδιοικητικός με φιλοδοξίες που βλέπει να "ψαλιδίζονται" δίπλα του.

Απεγνωσμένα εκλιπαρεί για μία φωτογραφία δίπλα σε κάποιον επίσημο σε κάποια δημόσια εκδήλωση, ώστε να την "πουλήσει" στα φιλικά προς αυτόν μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάποιοι διαδίδουν (δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια και δεν το πιστεύουμε) ότι στήνεται ακόμη και σαν τον θρυλικό Μητσάρα, πίσω ή δίπλα από διάσημους κυρίως της πολιτικής για το "κλικ" της στιγμής.

Ξεχνά όμως, ή πιο σωστά δεν έμαθε ποτέ, ότι πολιτική δεν γίνεται από τα καλώδια του ίντερνετ. Η δημαρχία δεν είναι ένα πάρτι. Το να διοικείς έναν δήμο θέλει νηφαλιότητα, σχέδιο, αγάπη για την περιοχή, εμπειρία και αποδοχή της κοινωνίας. Και δυστυχώς για τον ίδιο, δεν διαθέτει όπως λένε στην αντιπολίτευση ούτε ένα από τα πέντε...

Στη φωτογραφία ο συμπαθής αληθινός Μητσάρας