iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι
Οπλιζόμαστε με κουράγιο
για τον πρωτόγνωρο χειμώνα Ίντριγκα


Δυστυχώς οι καλές ημέρες τελειώνουν.

Ο χειμώνας είναι προ των πυλών και στην Ελλάδα και αυτό θα επιδεινώσει την πανδημία στον τομέα της αύξησης των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Στο υγειονομικό σκέλος μπορούμε να προφυλαχτούμε όσο καλύτερα γίνεται ο καθένας, ανάλογα την παιδεία, τον χαρακτήρα και τη φύση της εργασίας του για όσους έχουν δουλειά. Εννοώντας πως η αποφυγή - το δυνατόν - του συγχρωτισμού αν δεν είναι απαραίτητο, η τήρηση των αποστάσεων, το πλύσιμο των χεριών, η υγιεινή διατροφή και επαρκής ξεκούραση και πάνω απ όλα η χρήση μάσκας με σωστό τρόπο ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο να νοσήσουμε.

Και αφού μιλάμε για τη Ραφήνα και το Πικέρμι, είναι τυχεροί όσοι κατοικούν στη φύση, κοντά στη θάλασσα, και όχι ''στοιβαγμένοι'' ο ένας πάνω στον άλλον όπως στο κέντρο της Αθήνας.

Στο οικονομικό πεδίο τα πράγματα αγριεύουν γιατί η... μάσκα δεν προστατεύει. Οι άνεργοι θα ζοριστούν κι άλλο, οι μισθωτοί (όσο έχουν τη δουλειά τους κι όποτε πληρώνονται γιατί δεν πληρώνουν όλοι οι εργοδότες στην ώρα τους) και συνταξιούχοι θα κινούνται οριακά και οι επιχειρηματίες που είτε έχουν ενοίκιο, είτε οικονομικά ''ανοίγματα'' θα τραβήξουν Γολγοθά. Κυρίως στην εστίαση, αλλά και άλλοι κλάδοι του εμπορίου. Εδώ η Ραφήνα και το Πικέρμι δεν έχουν καμία εύνοια της τύχης και οι επαγγελματίες θα πρέπει να δείξουν κουράγιο, όσο τους απέμεινε, και ψυχραιμία.

Είναι πρωτόγνωρος ο χειμώνας που θα ζήσουμε. Τουλάχιστον ας επικρατήσει η αλληλεγγύη και η αγάπη μεταξύ μας. Ένα χωριό είμαστε. Ας μονοιάσουμε, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, και όταν περάσει η ''τρικυμία''... ξαναμαλώνουμε. 

Πίστη, κουράγιο και προσεκτικές κινήσεις. Ας βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο, αν μπορούμε. Κι αν δεν μπορούμε, τουλάχιστον να μην του κάνουμε κακό. Με πράξεις ή με λόγια. Κυρίως με τα δεύτερα.

Αλλιώς πιστέψτε μας, ''δεν θα τη βγάλουμε καθαρή''...