iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Η ''καταιγίδα'' της
καραντίνας πλήττει
και τα τοπικά site Ίντριγκα


Έχει αντιληφθεί η κοινωνία ότι άμεσα και σκληρά πληττόμενα από τη γενική καραντίνα είναι και τα τοπικά site?

Τα οποία μάλιστα δεν μπορούν να ''κατεβάσουν ρολά'' γιατί η ενημέρωση των πολιτών δεν σταματάει ποτέ, δεν πρέπει να σταματάει ποτέ και δεν θα σταματήσει.

Όμως τα site του δήμου Ραφήνας Πικερμίου δεν είναι μηχανήματα. Δεν εργάζονται ρομπότ, αλλά άνθρωποι με στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης.

Για σκεφτείτε - για παράδειγμα η iselida.gr - γιατί δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αναφερόμαστε σε άλλα ΜΜΕ - που έχει ως σχεδόν αποκλειστική πηγή εσόδων (αυτών των λίγων) και βιοπορισμού τις διαφημίσεις από τις τοπικές επιχειρήσεις, πώς θα τα βγάλει πέρα? Δεν έχει ανάγκη για σίτιση, ενοίκιο, πληρωμή λογαριασμών κλπ?

Ήδη κάποιοι επαγγελματίες - και φυσικά το σεβόμαστε βαθιά - αδυνατούσαν να καταβάλουν τη μηνιαία συνδρομή για τον μήνα Οκτώβριο που η διαφήμιση ''έτρεξε''. Ούτε θα το κρατήσουμε ''Μανιάτικο'' ούτε θα κατεβάσουμε τη μπάρα τους, όπως δεν το κάναμε για κανέναν την άνοιξη. Όμως όλοι μα όλοι οι επιχειρηματίες της Ραφήνας και του Πικερμίου, είτε έχουν συνεργασία με την iselida.gr είτε όχι, επλήγησαν τον Νοέμβριο και θα πληγούν και τον Δεκέμβριο με μαθηματική ακρίβεια. Είτε έκλεισαν, είτε υπολειτουργούν, είτε είναι ανοικτά αλλά με πενιχρές εισπράξεις. 

Συνεπώς από ποιόν θα πάμε να πάρουμε τη μηνιαία συνδρομή του Νοεμβρίου, με τι καρδιά? Το ίδιο θα συμβεί και τον Ιανουάριο για τη συνδρομή του Δεκεμβρίου, ακόμη κι αν έχουν ανοίξει τα μαγαζιά (πράγμα που ευχόμαστε όλοι). Δηλαδή τρεις μήνες (και ίσως τέσσερις) τα εσοδά μας θα είναι μηδενικά έως ελάχιστα? ''Και τι μας νοιάζει εμάς ρε φίλε, κόψε τον λαιμό σου'' θα πούνε κάποιοι! Ωραία... Σκεφτείτε όμως αυτό που επισημάναμε και στην αρχή. Η iselida.gr (και τα άλλα ΜΜΕ) δεν σταμάτησαν να ενημερώνουν, δηλαδή άνθρωποι να ξημεροβραδιάζονται μπροστά από έναν υπολογιστή ή να τρέχουν για το ρεπορτάζ στον δρόμο. Δεν είμαστε ''τέρατα'' μόνο για να μας διαπομπεύει δημοσίως ο όχλος του διαδικτύου και οι ''ψεκασμένοι'' ή να έχουν απαιτήσεις προβολής οι αυτοδιοικητικοί και οι πολιτικού. Είμαστε άνθρωποι. Είμαστε απλοί εργαζόμενοι.

Σε μια εποχή κρίσης όμως που κανείς δεν νοιάζεται για κανέναν, ίσως αυτά να είναι ''υψηλά γράμματα''. Και αναρωτιόμαστε ειλικρινά καλοπροαίρετα, μήπως η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου που έχει κάνει σύνθημα αλληλεγγύης ''όλοι μια οικογένεια'' μεριμνήσουν και για τα τοπικά site. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένα κονδύλι και σε αυτή την περίπτωση, όπως την άνοιξη για προβολές των αυτοδιοικητικών δράσεων.

Το ''μια οικογένεια'' ακούγεται ωραία, αρκεί και να γίνεται πράξη στα δύσκολα. Για όλους...

Ίσως κάποιοι κακοήθεις νομίζουν με αυτό το κείμενο πως επαιτούμε... Σε καμία περίπτωση. Δίκαιη συμπεριφορά από το Κράτος ζητάμε. ''Κουτσά στραβά'' θα επιβιώσουμε, αλλά θα θυμόμαστε ποιοί ''έβαλαν πλάτη'' στις δύσκολες ώρες. Ποιοί φέρθηκαν με ανθρωπιά και φιλότιμο. όπως φερθήκαμε, φερόμαστε και θα φερόμαστε εμείς.

Άλλωστε δεν θα ήταν και πολύ σπουδαίος αυτός ο κόσμος, αν δεν ήταν το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάμε. Και στα μικρά ''χωριά'' όπως η Ραφήνα και Πικέρμι πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον...