iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Κορωνοιός Δεν θα
ήταν όλα καλύτερα αν
μας έλεγαν αλήθειες; Ίντριγκα


Μια απλή και ειλικρινά καλοπροαίρετη δημοσιογραφική ερώτηση της iselida.gr προς την κυβέρνηση.

Δεν θα ήταν όλα καλύτερα (πιστεύουμε ακράδαντα σίγουρα στον ψυχολογικό τομέα των ανθρώπων, αλλά και στο οικονομικό πεδίο) αν ο πρωθυπουργός με αυστηρή εντολή, πράξη νομοθετικού περιεχομένου ή ό,τι άλλο υπάρχει στη νομοθεσία απαγόρευε σε όλους τους ''ειδικούς'' να βγαίνουν από το πρωί ως το βράδυ στις τηλεοπτικές εκπομπές και να εκφράζουν εκτιμήσεις, εικασίες, απόψεις και γνώμες? Αν ήξεραν πόσο κακό έκαναν αθελά τους θα το μετάνιωναν πικρά. Ακόμη και αν το κράτος δεν τους απαγόρευσε δεν θα έπρεπε οι ίδιοι σεβόμενοι τον όρκο τους να μην μιλάνε. Εννοείται θα έπρεπε μόνο κάθε ημέρα να βγαίνει κάποιος διαπρεπής καθηγξτής από την επίσημη επιτροπή και να ενημερώνει την κοινωνία.

Ακόμη δύο πράγματα. Το πρώτο το είπε ο διακεκριμένος καθηγητής διεθνούς φήμης Δερμιτζάκης, ο οποίος ήταν ο πρώτος - αν δεν κάνουμε λάθος - που αποχώρησε από την επιτροπή. Θα έπρεπε τα μέτρα περιορισμού δηλαδή η καραντίνα να λαμβάνονται ''με τη μία'' και όχι ''με το μαρτύριο της σταγόνας''. Έτσι είναι αναποτελεσματική και μη εφαρμόσιμη υπό την έννοια ότι δεν αφομοιώνεται όχι μόνο από αρνητές της ύπαρξης του κορωνοιού αλλά και από νουνεχείς ανθρώπους. Είναι ανθρώπινο κάθε ημέρα αυτό το μαρτύριο, πραγματικό μαρτύριο, με την παράταση της καραντίνας τον Δεκέμβριο, τα Χριστούγεννα, τα Φώτα, το Πάσχα είπε μια κ. Παγώνη. Βγες από την αρχή και πες ''καραντίνα μέχρι τότε'' να ''το χωνέψει'' ο κόσμος. Όχι να έχει ελπίδα ή να χαλαρώνει. Είναι ολέθριο λάθος και οδυνηρό για την ψυχολογία. Τι δεν καταλαβαίνουν στο Μαξίμου?

Επίσης οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να κάνουν τα κουμάντα τους. Είναι που είναι γονατισμένοι, τους αποτελειώνει μια ώρα αρχύτερα αυτή η παλινωδία.

Τέλος αυτό το απίστευτο αλαλούμ με το εμβόλιο. Το πνεύμα τα έχει χάσει. Ποτέ στην παγκόσμια ιστορία δεν υπήρξε μεγαλύτερο χάος και ασάφεια για ένα τόσο θεμελιώδεις ζήτημα ζωής και θανάτου κυριολεκτικά. Τι κοστίζει να πεις στον κόσμο την αλήθεια. Σε αυτή την περίπτωση όχι η Ελληνική κυβέρνηση μόνο, αλλά όλα τα κράτη. Αλλά ποιός να το πει ο Παγκόσμιος οργανισμός Υγείας που κήρυξε πανδημία μετά από μήνες, μόνο όταν οι άνθρωποι ''πέφταν σαν τα κοτόπουλα'' στους δρόμους. Ή που δεν ήξερε αν παρέχει ασφάλεια η μάσκα.

Τουλάχιστον την ύστατη στιγμή ας μας πει επισήμως. Πότε θα βγει το εμβόλιο και αν θα είναι ασφαλές. Γιατί για φάρμακο δεν έχουμε ακούσει ούτε μία λέξη. Δεν είναι εκπληκτικό?

Καλή τύχη και κουράγιο σε όλους μας...