iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

Αλγεινή εντύπωση από
την αστυνομική βία
στη Νέα Σμύρνη Ίντριγκα


Η Ελληνική Αστυνομία και η Εισαγγελία εξετάζουν το απολύτως καταδικαστέο περιστατικό αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη με θύμα νεαρό.

Η συγκεκριμένη ομάδα αστυνομικών είναι εκτεθειμένη στη συνείδηση της κοινωνίας και προφανώς θα πρέπει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και τα αρμόδια όργανα να κάνουν αυτό που πρέπει. Αρχικά - το λιγότερο - μια επίσημη δημόσια συγνώμη. Συνδικαλιστές συναδελφοί τους ζητούν την παραδειγματική τιμωρία τους.

Αυτό το ακραίο περιστατικό αστυνομικής βίας, ας είναι η αφορμή για τον εκσυγχρονισμό της επίσημης ενημέρωσης από την ΕΛΑΣ και όχι από ''πηγές'' ή διαρροές. Θα έπρεπε χθες αμέσως το Γραφείο Τύπου της ΕΛΑΣ να ενημερώσει εκτάκτως με δελτίο Τύπου που θα έλεγε όλη την αλήθεια και όχι να παραπλανά τα ΜΜΕ και να προσπαθεί να ''κουκουλώσει'' την υπόθεση.

Στον απόηχο του σοκαριστικού επεισοδίου η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr διευκρινίζει ότι το αρχικό της κείμενο χθες το απόγευμα βασιζόταν στην αρχική είδηση των κεντρικών ιστοσελίδων (είναι αδύνατον να έχουμε άλλη πηγή πληροφόρησης, όπως συμβαίνει με όλα τα χιλιάδες μικρά - όπως εμείς - site).

Και οι δημοσιογράφοι άνθρωποι είναι και χρησιμοποιούν τίτλους που δεν ανταποκρίνονται στην ακριβή εικόνα των γεγονότων. Ωστόσο από την πρώτη στιγμή αντιληφθήκαμε τη σοβαρότητα της κατάστασης στην περιοχή και γράψαμε για φορτισμένο κλίμα.  Φυσικά και επανορθώνουμε, όπως φαίνεται και στον αρχικό τίτλο.

Είναι γενναίο στις μέρες μας να έχεις το θάρρος να ζητήσεις συγνώμη! Και το κάνουμε χωρίς δισταγμό.