iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι
Η κατίσχυση του
Βαγγέλη Μπουρνούς Ίντριγκα


Πρόπερσι τέτοιες ημέρες άρχιζε να κορυφώνεται ο προεκλογικός αγώνας για τις δημοτικές κάλπες. 

Το πράγμα ''έκανε μπαμ'' για το ποιός θα επικρατήσει, όχι από την πρώτη Κυριακή βέβαια, αλλά στον επαναληπτικό γύρο. Ο Βαγγέλης Μπουρνούς είχε αυτό που λέμε παράσταση νίκης, όπως κι έγινε. Ο κ. Μπουρνούς εξελέγη πανηγυρικά δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου κι έμελλε να δούμε αν θα υλοποιούσε τις προεκλογικές εξαγγελίες του.

Σήμερα 2021 εν μέσω πανδημίας, τα πράγματα έχουν κάπως έτσι.

Δημοσιογραφικά καταγράφεται κατίσχυση του κ. Μπουρνούς. Κοινωνικά δεν είναι εύκολο να διακριβωθεί κάτι τέτοιο καθώς - όσο κι αν γινόμαστε βαρετοί και σίγουρα ''εχθρικοί'' απέναντι στην εξουσία - οι πολίτες είναι αυτοί που αποφασίζουν. Πάντως αν - αιφνιδιαστικά σε ένα φανταστικό σενάριο - διεξάγονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή, ο κ. Μπουρνούς πέραν πάσης αμφιβολίας θα ήταν ο νικητής.

Κι επειδή ούτε εμείς, αλλά κυρίως η κοινωνία έχει όρεξη για βαρύγδουπες αναλύσεις, ας μείνουμε στο προφανές. Ο κ. Μπουρνούς, παρά την όποια ενδεχόμενη φθορά του, παραμένει κυρίαρχος. Και δεν μπορεί να του προσάψει κανείς πως ο δήμος έχει σοβαρά προβλήματα. Αντιθέτως σε σχέση με όλους τους γειτονικούς δήμους, πάει καλά. Τα λεγόμενα μεγάλα έργα που καθυστερούν είναι το ''αγκάθι'', αλλά όλοι ευχόμαστε να γίνουν.

Από την ''καθαρόαιμη'' αντιπολίτευση τώρα, αυτός που είναι εξαιρετικά δραστήριος και αποτελεί πραγματικά έκπληξη είναι ο Σπύρος Κάρλος. Βρέθηκε λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου επικεφαλής της ''Δημοτικής Αλλαγής'' μετά την αναπάντεχη παραίτηση του Γιώργου Χριστόπουλου. Μετά το αρχικό ''σοκ'' και ώσπου να ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία, για να λογίζεται αρχηγός της παράταξης, ο κ. Κάρλος ''πήγαινε στα τυφλά''. ''Το πήρε όμως πολύ ζεστά'' και όσο περνάει ο καιρός, το πάει όλο και καλύτερα. Αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε.

Ο Δαμιανός Φαφούτης της ''Συμμαχίας Δημιουργίας'', ο Βασίλης Πιστικίδης της ''Νέας Αρχής'' και ο Χρήστος Τσαλαπατάνης της ''Λαικής Συσπείρωσης'', τηρούν στάση αναμονής και δεν μπορούν να κριθούν.

Τέλος η δημοσιογραφική γραφίδα δεν ξέρει σε ποιά κατηγορία να κατατάξει τον Ανδρέα Βασιλόπουλο. Τυπικά είναι επικεφαλής αντιπολιτευτικής παράταξης της ''Δύναμης Ανάπτυξης'', αλλά ουσιαστικά ''συγκυβερνά'' ως αντιδήμαρχος παρέχοντας τις πολύτιμες ψήφους που λείπουν από τον κ. Μπουρνούς στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Βέβαια υπάρχουν και ορισμένα θέματα που καταψηφίζει η παράταξη του κ. Βασιλόπουλου. Γι αυτή την στάση του άλλοι τον χαρακτηρίζουν ως μοντέρνο αυτοδιοικητικό και άλλοι ως ρέπλικα της Δημοτικής Αρχής. Η αλήθεια είναι πως έχει παράξει και έργο, στο μέτρο του δυνατού, έχει προσφέρει ιδέες και δεν έχει φερθεί ανέντιμα στη συνεργασία. Το ερώτημα - ''κλειδί'' είναι τι θα πράξει στις εκλογές του 2023. Πού θα διεξαχθούν και άλλο σύστημα και υπό άλλους όρους. Κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίσει με σιγουριά τι θα κάνει...