iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ραφήνα ''Αλεξίσφαιρος''
ο Βαγγέλης Μπουρνούς
''Κροταλίζουν'' τα ''όπλα'' Ίντριγκα


Η μυθική ρήση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου για ''τα μπάνια του λαού'' θα μείνει εσαεί στην ιστορία.
Ειδικά στον παραλιακό (αλλά και από βουνό) δήμο Ραφήνας - Πικερμίου όπου τα μπάνια του λαού είναι...''ιερά'', από Σεπτέμβριο θα αρχίσουμε να μπαίνουμε σιγά σιγά σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Αυτό άλλωστε συνιστά παράδοση για την περιοχή, μετά τα μισά της θητείας εκάστοτε δημάρχου να αρχίζουν οι ζυμώσεις για τις επόμενες κάλπες.
Ο Βαγγέλης Μπουρνούς είναι ''αλεξίσφαιρος'' έως σήμερα και δεν φαίνεται να χάσει ούτε στο άμεσο μέλλον την ''πανοπλία'' του. Η αλήθεια είναι ότι λόγω πανδημίας ''παρέλυσαν'' τα πάντα εδώ κι ενάμισι χρόνο σχεδόν και συνεπώς η αντιπολίτευση δεν θα μπορούσε να διαδραματίσει δυναμικό ρόλο.
Ωστόσο κάποιες τροχιοδεικτικές βολές - ή ''πιστολιές'' θα μπορούσε να πει κανείς - έσωθεν και έξωθεν έχουν πέσει σποραδικά, αλλά μάλλον τα πυρά ήταν ''άσφαιρα'' ή δεν βρήκαν τον στόχο τους.
Δεν θα κουράσουμε ανοιξιάτικα με βαρύγδουπες αναλύσεις και σενάρια επιστημονικής φαντασίας αλά Star Trek.  Τώρα ''δεν κινείται φύλλο'' λόγω συγκυρίας. Η ''νεκρή'' περίοδος της αντιπολίτευσης πάντως (με εξαίρεση την κινητικότητα του Σπύρου Κάρλου) δεν σημαίνει λογικά ότι θα συνεχιστεί επ άπειρον. Από φθινόπωρο θα έχουμε πολύ τοπικό αυτοδιοικητικό ρεπορτάζ.
Ο κ. Μπουρνούς σήμερα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να κερδίσει ξανά, εύκολα ή δύσκολα, στις κάλπες του 2023. Γίνονται πράγματα, δεν το αμφισβητεί κανείς και μακάρι να γίνουν και τα μεγάλα έργα.
Αλλά έχουμε χρόνο ως το 2023...