iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι Θα
καταλήξει σε ''γάμο''
το πολιτικό ''φλερτ''; Ίντριγκα


Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ένα αυτοδιοικητικό φλερτ, που ''άναψε'' μετά από μια (αναπάντεχη την χαρακτήρισαν κάποιοι) θετική ψήφο από τα έδρανα της αντιπολίτευσης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Το ενδιαφέρον δημοσιογραφικά στοιχείο  είναι ότι δυνητικά - προσέξτε δυνητικά - θα μπορούσε να τελεσφορήσει. Το ''φλερτ'' συνίσταται στο ότι μεταξύ σοβαρού και αστείου, υπάρχουν κάποιοι σύντομοι διάλογοι σε καλό κλίμα με αρκετή δόση χιούμορ και κάποιες προσκλήσεις σε σύμβουλο για φιλικό καφεδάκι, που οδηγούν σε αυτό το σενάριο. Το οποίο δεν λέμε σε καμία περίπτωση ότι ''ντε και καλά'' θα έχει θετική έκβαση, αλλά στην πολιτική και δη στην τοπική αυτοδιοίκηση όλα μπορεί να γίνουν. Ιδιαίτερα στη Ραφήνα την τελευταία οκταετία έχουν υπάρξει συμμαχίες που ήταν αδιανόητο να τις φανταστεί κανείς. Κι όμως έγιναν! Συνεπώς δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς στην προεκλογική ''κούρσα'' να δούμε ''πράγματα και θαύματα''. Και όπως γνωρίζουμε τα φλερτ οδηγούν ή σε μία σχέση, μπορεί και γάμο, ή παραμένουν ανεκπλήρωτοι πόθοι. Να δούμε αν σε αυτή την περίπτωση ισχύσει το ''όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά''.
Η πρώτη βολιδοσκόπηση λοιπόν έγινε στο πλαίσιο των κοινωνικών επαφών και υποθέτουμε θα ακολουθήσουν κι άλλες από όλες τις παρατάξεις και με πολλούς αποδέκτες, συμβούλους εν ενεργεία και πρώην. Αυτό είναι απόλυτο θεμιτό και αναμενόμενο αφού σιγά σιγά θα μπούμε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.
Γι αυτό και ο δήμαρχος Βαγγέλης  Μπουρνούς, ο οποίος δείχνει βέβαιος νικητής στις δημοτικές κάλπες του Οκτωβρίου του 2023, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, αρχίζει και προετοιμάζεται. Μάλιστα υπάρχουν και εκτιμήσεις ότι αν τελικά ευοδωθούν κάποιες ηχηρές προσχωρήσεις στον συνδυασμό του από ''βαριά'' ονόματα αυτοδιοικητικών που δεν συμμετείχαν ή δεν εξελέγησαν με άλλους συνδυασμούς το 2019, τότε θα βγει ''μαρς'' από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό άνω του 43%. Να το πούμε στην ποδοσφαιρική γλώσσα, αν αναπτυχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα μια τέτοια δυναμική προσχωρήσεων τότε θα μιλάμε για την ''εθνική'' αυτοδιοίκησης στη Ραφήνα. Ένα τέτοιο σενάριο έχει βέβαια και τα ''αγκάθια'' του καθώς στους ήδη 15-16 δυνατούς νυν δημοτικούς συμβούλους και επιλαχόντες ή επιλαχούσες θα προστεθούν και οι 4-5 ''μετεγγραφές'' ή νέα στελέχη. Ποιός θα πρωτοεκλεγεί και πώς θα κρατηθούν ''ήρεμα τα αποδυτήρια''; Αυτό όμως επειδή εντάσσεται σε ένα σενάριο που δεν ξέρουμε αν θα το δούμε, το αφήνουμε στην άκρη. 
 
Επίλογος. Μένουμε από το ρεπορτάζ, στο αυτοδιοικητικό ''φλερτ'' που μπορεί να σταματήσει αν δεν υπάρξει ανταπόκριση ή να συνεχιστεί διακριτικά αν υπάρξει ''κλείσιμο του ματιού'' κάτι - που μεταξύ μας - είναι πολύ δύσκολο επί του παρόντος τουλάχιστον. Και μένουμε και στην εικόνα του πανίσχυρου Βαγγέλη Μπουρνούς, ο οποίος με όλες τις συγκυρίες ευνοικές θα μπορούσε να ''σκαρφαλώσει'' από την πρώτη Κυριακή στο πολυπόθητο 43% και να ξανακαθίσει στη δημαρχιακή καρέκλα.
Προηγούνται όμως όπως έχουμε πει ξανά ''τα μπάνια του λαού''. Και από Σεπτέμβριο, καλά να είμαστε, θα έχει ''πολύ ψωμί''...