iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Σπύρος Κάρλος: Είναι
νωρίς να πω αν θα
είμαι υπ. δήμαρχος Ίντριγκα


Ο επικεφαλής της ''Δημοτικής Αλλαγής'' Σπύρος Κάρλος παίρνει σήμερα τη ''σκυτάλη'' των τοποθετήσεων στον δημοσιογραφικό κύκλο της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr για τα δύο χρόνια από τις δημοτικές εκλογές του 2019.
Συνέντευξη στον ΑΡΓΥΡΗ ΚΩΣΤΑΚΗ
Τι άλλαξε στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου τα δύο χρόνια από τις δημοτικές εκλογές του 2019? 
Τυγχάνει αυτά τα δύο χρόνια να συμπίπτουν και με κυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό έχει σημασία γιατί τα έργα που γίνονται ή έχουν δρομολογηθεί να γίνουν, οφείλονται στην κυβέρνηση που ''έσκυψε'' αμέσως στην πυρόπληκτη περιοχή. ''Πέφτουν'' κονδύλια είτε με τη μορφή προγραμμάτων, είτε με ''ζεστό χρήμα''. Μην ξεχνάτε ότι η πρώτη κίνηση του πρωθυπουργού μετά την ορκωμοσία του ήταν να επισκεφτεί τον τόπο της τραγωδίας, αλλά και να δώσει εντολή να καθαριστεί το οικόπεδο - ''πυριτιδαποθήκη'' με τους τόνους καμένων δέντρων στη συμβολή Μαραθώνος και Ίλιδος. Απλώς θέλω να επισημάνω ότι καλό είναι που γίνονται νέα έργα, αλλά πρέπει να συντηρούνται και τα παλιά.

Θα θέλαμε μια σύντομη αποτίμηση της αντιπολιτευτικής παρουσίας σας αυτό το διάστημα...
Είμαι ευχαριστημένος με τα πρωτοφανή δεδομένα. Γιατί αν αφαιρέσετε από τους 21 μήνες της νέας θητείας τα 2/3 οι 14 μήνες δηλαδή, είναι μέσα στα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας και οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή το πεδίο της δημοκρατικής λειτουργίας, γίνονται είτε τηλεφωνικά δια περιφοράς είτε μέσω τηλεδιάσκεψης. Παρ ολ αυτά η στάση της παραταξής μας  είναι πολιτισμένη και ουσιαστική με παρεμβάσεις και συνεχή παρουσία.
 
Πώς σχολιάζετε τον διαφαινόμενο νέο εκλογικό νόμο για τις δημοτικές εκλογές?
Δεν είμαι ικανοποιημένος. Κατά την αποψή μου θα έπρεπε να υπάρχει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για τους δημάρχους και ξεχωριστό για τους δημοτικούς συμβούλους. Ήταν ευκαιρία με την κατάργηση της αποτυχημένης απλής αναλογικής να θεσπιστεί το διπλό ψηφοδέλτιο. Αφήστε που και πάλι παραμερίζονται οι νέοι. Θα έπρεπε να υπάρχει ποσόστωση συμμετοχής νέων, όπως και με τις γυναίκες. 
 
Τι θα λέγατε στους πολίτες που σας ψήφισαν το 2019, αλλά και σε όλους όσοι δεν σας ψήφισαν?
Προσωπικά τους κοιτάζω όλους στα μάτια το ίδιο. Ένας δημοτικός σύμβουλος εκπροσωπεί όλη την κοινωνία και όχι μόνο τους ψηφοφόρους του. Όλοι αγωνιζόμαστε για το καλό του δήμου μας.
 
Είναι νωρίς να σας ρωτήσω αν θα είστε ξανά υποψήφιος στις κάλπες του 2023 ή τουλάχιστον πού προσανατολίζεστε?
Είναι νωρίς!