iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ραφήνα Παίρνει... ταξί
για τις δημοτικές εκλογές
ο Βαγγέλης Μπουρνούς Ίντριγκα


Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr για άλλη μία φορά έκανε το δημοσιογραφικό καθήκον της - όπως βέβαια κάνουν και όλα τα άλλα τοπικά ΜΜΕ του δήμου Ραφήνας Πικερμίου - ενημερώνοντας τους πολίτες για τις εξελίξεις.
Αυτή τη φορά όμως κάναμε και μία μεγάλη παρέμβαση, αφού με τον κύκλο συνεντεύξεων με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων στο πλαίσιο της συμπλήρωσης δύο ετών από τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών του 2019, η iselida.gr ''έδειξε'' προς τα πού προσανατολίζονται οι κύριοι Μπουρνούς, Φαφούτης, Κάρλος, Πιστικίδης και Βασιλόπουλος. Δεν ξεχνάμε τον κ. Τσαλαπατάνη της ''Λαικής Συσπείρωσης'', αλλά δεν θεωρούμε σωστό ο δημοσιογράφος να ζητεί άδεια από το κόμμα για να πάρει συνέντευξη. Ωστόσο τον σεβόμαστε και τον αναφέρουμε.
Έτσι λοιπόν από τις συνεντεύξεις - και τους ευχαριστούμε από καρδιάς που μας εμπιστεύτηκαν και μας τίμησαν για άλλη μία φορά - προκύπτουν τα εξής δημοσιογραφικά συμπεράσματα, τα οποία διαμορφώνουν το κλίμα πριν ''τα μπάνια του λαού''.
Ο δήμαρχος κ. Μπουρνούς πηγαίνει με ''ούριο άνεμο'' παράστασης νίκης στις εκλογές του Οκτωβρίου το 2023. Με αυτοπεποίθηση και πολλά ''όπλα'' στην αυτοδιοικητική ''φαρέτρα'' του μοιάζει εντελώς απίθανο - με τα σημερινά δεδομένα - να χάσει τις εκλογές. Μάλιστα όπως έχουμε ξαναγράψει το πιθανότερο είναι να εξασφαλίσει τη νίκη με 43% ακόμη και από την πρώτη Κυριακή. Τεράστιο ερώτημα του...ενός εκατομμυρίου δολαρίων τι θα  κάνουν με τον κ. Βασιλόπουλο. Θα συμπορευτούν σε κοινό ψηφοδέλτιο ή θα ''τα τσουγκρίσουν'' και θα είναι αντίπαλοι στις κάλπες. Το δεύτερο φαντάζει ως το επικρατέστερο σενάριο, καθώς τελευταία τα ''σύννεφα είναι βαριά''. Πάντως ως 31 Δεκεμβρίου 2023 ό,τι και να γίνει θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους, έστω και τυπικά, γιατί όπως είπε ο κ. Βασιλόπουλος στη συνεντευξή του ''δεν θα τραβήξω το χαλί στον δήμαρχο''.
Ο κ. Φαφούτης αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας και επικεφαλής της ''Συμμαχίας Δημιουργίας'' επανεμφανίστηκε με πολύ δυναμικό και οξύ σε διατυπώσεις λόγο κατά της Δημοτικής Αρχής, μετά από μήνες. Με μία ηγετική εμφάνιση ''πέταξε το γάντι'' σε πρώην δημάρχους και κοινοτάρχες, κάνοντας ανοικτή πρόταση να τον στηρίξουν στις επόμενες εκλογές. Έχουμε την αίσθηση ότι σχεδόν σίγουρα ένας εξ αυτών θα συμπορευτεί μαζί του, κάνοντας μια...νέα αρχή. Το άθροισμα (αν υπάρξει συνεργασία) είναι ικανό να ανακόψει την πορεία του κ. Μπουρνούς? Ερώτημα...
Ο κ. Κάρλος είναι το πρόσωπο ''κλειδί'' που θα απασχολήσει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (τα δικά μας σίγουρα και το ηλεκτρονικό και το έντυπο) αφού το στενό μαρκάρισμα του κ. Μπουρνούς δείχνει να αποδίδει. Θυμάστε το ρεπορτάζ της iselida.gr προ 15 ημερών με τίτλο ''θα καταλήξει σε γάμο το πολιτικό φλερτ?" που ''φωτογράφιζε'' τον έως σήμερα (γιατί ''αύριο'' κανείς δεν ξέρει) επικεφαλής της ''Δημοτικής Αλλαγής''. Η προσέγγιση είχε θετικά αποτελέσματα λέει το ρεπορτάζ μας, που ξέρετε ότι είναι πάντα αξιόπιστο, και δύο τινά θα συμβούν. Σύντομα θα υπάρξει ''αρραβώνας'' - να τολμήσουμε να εκτιμήσουμε από τον Σεπτέμβριο, με κάποιας μορφή συνεργασία - ο οποίος είτε θα εξελιχθεί σε ''γάμο'' πριν τις κάλπες με προσχώρηση του κ. Κάρλου στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπουρνούς είτε ναι μεν θα γίνει ο ''αρραβώνας'', αλλά τελικά πριν τις κάλπες δεν θα προχωρήσει περαιτέρω η...συμβίωση και ο κ. Κάρλος θα αυτονομηθεί κατεβάζοντας προσωπικό ψηφοδέλτιο, αφού θα έχει απογαλακτιστεί οριστικά και από τον κ. Χριστόπουλο. Ο κ. Κάρλος, εκφραστής της ''λαικής Δεξιάς'' όπως αρέσει στον ίδιο να αυτοπροσδιορίζεται νομίζουμε θα επιλέξει την πρώτη εκδοχή.
Ο κ. Πιστικίδης σοβαρός και μετρημένος όπως πάντα και σε αυτή τη συνέντευξη έδειξε την αυτοδιοικητική συγκροτησή του. Το είπε ξεκάθαρα ''δεν αποστρατεύομαι'' συνεπώς ή θα συνεχίσει αυτόνομα ή θα κάνει μια...νέα αρχή συνεργασίας όπως είπαμε παραπάνω. Ρισκάρουμε να στοιχηματίσουμε στο δεύτερο.
Τέλος ο κ. Βασιλόπουλος έδειξε στη συνεντευξή του αφενός μια σιγουριά για τη δυναμική της ''Δύναμης Ανάπτυξης'' και την άνοδο της δημοφιλίας του, αλλά αφετέρου στο μυαλό του ''δεν έχει ριφθεί ο κύβος''. Θα τα βρει με τον κ. Μπουρνούς (φυσικά δεν εξαρτάται μόνο απ αυτόν) ή θα κάνει ''ηρωική έξοδο'' και θα βρεθεί στην προεκλογική'' μάχη'' του 2023 ''μοναχικός λύκος''? Θεωρούμε - όπως είπαμε και παραπάνω - σχεδόν βέβαιο την αυτονόμηση. Ακόμη λοιπόν ο κ. Βασιλόπουλος παραμένει ο ''άγνωστος Χ'' στην αυτοδιοικητική ''εξίσωση'' του δήμου Ραφήνας Πικερμίου. 
Ελπίζουμε να μην σας κουράσαμε καλοκαιριάτικα, αλλά να συμβάλαμε με αντικειμενικότητα και ψυχραιμία στην ενημερωσή σας για την πόλη που ζούμε και αγαπάμε...