iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πολύ κακό
για το τίποτα με
αφορμή το πανηγύρι Ίντριγκα


Πολύς θόρυβος από χθες τόσο στα κοινωνικά ''πηγαδάκια'' της Ραφήνας όσο και στα αυτοδιοικητικά ''στέκια'' για την καταψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου, της πρότασης του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς για στήσιμο του παραδοσιακού πανηγυριού κατά τους εορτασμούς της Παντοβασίλισσας.

Η δημοσιογραφική μας άποψη - και προφανώς θα προκαλέσει αντιδράσεις - είναι πως μερικές φορές η υποκρισία περισσεύει, όχι μόνο σε αυτό τον τόπο, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Την ώρα που τρεις στους δέκα πολίτες (και μάλλον λέμε πολλούς) στην Ελλάδα τηρεί αυστηρά και όπως πρέπει τα πρωτόκολλα προστασίας της υγείας την εποχή της πανδημίας (για να μην πούμε το ίδιο το κράτος πόσο έχει ατονήσει σε ελέγχους και τήρηση των μέτρων σε υπηρεσίες και δημόσιους χώρους) το πανηγύρι της no covid Ραφήνας θα ήταν αυτό που θα πυροδοτούσε έξαρση; Την ίδια ώρα οι πολίτες και καλά κάνουν θα πηγαίνουν στις συναυλίες του δήμου στον Τσαλίκη και στον Μπάση στο Πάρκο Καραμανλή ή το Σάββατο 4 του μηνός στα εγκαίνια της έκθεσης Θαλάσσιου Κόσμου. Η καταψήφιση ήταν αμιγώς πολιτικού χαρακτήρα και επισημαίνουμε εδώ ότι δεν κατακρίνουμε κανέναν. Το δικαίωμα της ελεύθερης ψήφου είναι αναφαίρετο στη Δημοκρατία. Συνεπώς στεκόμαστε στο υγειονομικό σκέλος που δεν έπρεπε να μεγαλοποιηθεί ή να προταχθεί σαν άλλοθι της αρνητικής ψήφου. Όσο για τη Δημοτική Αρχή φανταζόμαστε ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα παραταξιακής πειθαρχίας και όλοι ψήφισαν κατά συνείδηση.

Στο πολιτικό σκέλος τώρα ο κ. Μπουρνούς - υποθέτουμε - ότι δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να εισηγηθεί κάτι απλό. Να γίνει το πανηγύρι στο πλαίσιο των εορτασμών όπως κάθε χρόνο (με εξαίρεση πέρυσι που η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου, γιατί φέτος δεν είναι, μόλις χθες ο καθηγητής Μαγιορκίνης εκπρόσωπος της κυβέρνησης τόνισε ότι η πανδημία στην Ελλάδα δείχνει σημάδια υποχώρησης). Τόσο για να βγάλουν ένα μεροκάματο οι επαγγελματίες της υπαίθρου, όσο και για να ψωνίσουν φτηνά αλλά και να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους οι πολίτες.

Τέλος και αυτό έχει την ιδιαίτερη σημασία του, επειδή δεν είχαμε γνώση ή εικόνα, επικοινωνήσαμε όπως οφείλουμε σεβόμενοι τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας με τον δήμαρχο για να μας εξηγήσει τι συνέβη με το ''βραχυκύκλωμα'' της εισήγησης του επίμαχου θέματος. Ο κ. Μπουρνούς μας δήλωσε ότι η εισήγηση δεν είχε σταλεί γιατί αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είχε ενημερωθεί σχετικά.