iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 20 Μαΐου 2024

Ραφήνα. Ο 13ος που ίσως
θελήσει να γίνει 16ος
κι ένα κάδρο... Ίντριγκα


Σε έναν από τους τοίχους της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου έχουν τοποθετηθεί 13 κάδρα με τις φωτογραφίες (πλην του Δημοσθένη Καλεμκερή που δεν υπάρχει) όλων όσοι διετέλεσαν δήμαρχοι ή πρόεδροι κοινότητας.

13ος - για την ιστορία - ήταν ο Γιώργος Χριστόπουλος. 14ος ο Βασίλης Πιστικίδης και 15ος ο Βαγγέλης Μπουρνούς.

Στον τοίχο έχει απομείνει μόνο ένα κενό για να τοποθετηθεί μελλοντικά το επόμενο κάδρο. Το ερώτημα είναι το 2019 - οπότε και θα τελειώσει με το καλό τη θητεία της η παρούσα Δημοτική Αρχή την οποία μοιράστηκαν χρονικά εξ ημισείας ο Βασίλης Πιστικίδης και ο Βαγγέλης Μπουρνούς - θα μπει κάποιο κάδρο ή όχι. Κι αν μπει ποιόν ή ποιούς θα έχει;

Επειδή ίσως να μπερδευτήκατε διαβάστε προσεκτικά τα σενάρια.

Πρώτο. Αν, λέμε αν προσέξτε, οι κύριοι Μπουρνούς και Πιστικίδης είναι ξανά συνυποψήφιοι και κερδίσουν τις εκλογές και μοιραστούν τον χρόνο εξουσίας, τότε το κάδρο θα μείνει κενό. Πολύ απλά γιατί δεν θα έχουν...περάσει στην ιστορία. Θα είναι εν ενεργεία.

Δεύτερο. Αν, λέμε αν προσέξτε, οι κύριοι Μπουρνούς και Πιστικίδης είναι ξανά υποψήφιοι και χάσουν τις εκλογές, τότε είτε θα μοιραστούν το ίδιο κάδρο ή θα πρέπει να βρεθεί χώρος και για δεύτερο, αφού θα αποτελούν παρελθόν και θα είναι τέως δήμαρχοι και οι δύο.

Τρίτο. Αν, λέμε αν προσέξτε, κατέβει μόνος του ο κ. Μπουρνούς (είτε χωρίς τον κ. Πιστικίδη στον συνδυασμό είτε στον συνδυασμό αλλά χωρίς συμφωνία για εξ ημισείας θητεία) και κερδίσει τις εκλογές, τότε στο κενό κάδρο θα μπει η φωτογραφία του κ. Πιστικίδη.

Τέταρτο. Αν λέμε αν προσέξτε, κατέβει μόνος του ο κ. Πιστικίδης και κερδίσει τις εκλογές, τότε στο κενό κάδρο θα μπει η φωτογραφία του κ. Μπουρνούς.

Ωραία δεν είναι αυτά τα σενάρια για να περνάει η ώρα και να δίνουμε θέμα συζήτησης στους καφέδες;

Η φωτογραφία της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr δεν είναι κακοτραβηγμένη, αλλά καταδεικνύει το κενό στον τοίχο...

Για φανταστείτε τι μπορεί να γίνει αν το 2019 ο 13ος θελήσει να γίνει 16ος; Τώρα σας..."ισοπεδώσαμε" έτσι;