iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Σάββας Ιωαννίδης:
''Να ενθαρρύνουμε
νέες πνοές''! Ίντριγκα


Δυναμική υποψηφιότητα στις εσωκομματικές εκλογές στην τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Ραφήνας Πικερμίου την Κυριακή 24 Οκτωβρίου από τον Σάββα Ιωαννίδη.
Ο κ. Ιωαννίδης με ενωτικό προφίλ και διάθεση να προσφέρει στα κοινά, εισέρχεται και στον ''στίβο'' της τοπικής πολιτικής σκηνής ''για αρχή'' όπως επισημαίνει. Μια συνέντευξη ''αστραπή'' μαζί του παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
 
Η ''βεντάλια'' της ενασχόλησης με τα τοπικά κοινά ανοίγει και με την καθοδό σας ως υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Πώς οδηγηθήκατε σε αυτή την απόφαση?
Όπως έχω πει και στο παρελθόν, θέλω να προσφέρω. Η τοπική οργάνωση της Ν.Δ είναι το πρώτο σκαλοπάτι για αυτό. Μέσα από εκεί, μπορώ να ξεδιπλώσω το όραμα που έχω για την τοπική (και όχι μόνο) κοινωνία. 
 
Πώς βλέπετε τον ρόλο σας στο γενικότερο πολιτικό πεδίο?
Έχουμε μέλλον για αυτό. Βήμα, βήμα πάμε την φορά. Πιστεύω πάντως πως κάπου καλά θα οδηγήσει.
 
Η κ. Γκικάκη είναι υποψήφια πρόεδρος της Τ.Ο. για τέταρτη θητεία. Πώς το σχολιάζετε?
Η Δέσποινα είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Δυναμική, έξυπνη και με σημαντικό ρόλο στα τοπικά δρώμενα. Δίπλα της μόνο να μάθεις έχεις. Και εμένα μου αρέσει να μαθαίνω από τους καλύτερους.
 
Έχετε ταχθεί με δηλώσεις σας υπέρ της εισόδου νέων ανθρώπων στην πολιτική. Μια τέτοια κατεύθυνση είναι η μεγάλη ελπίδα για το αύριο?
 
Μόνο οι νέοι άνθρωποι είναι το μέλλον Αργύρη. Η Ραφήνα μας αλλά και γενικά η πολιτική,  θέλει νέους ανθρώπους. Μακριά από την πονηριά και τα ''βαρίδια'' του παρελθόντος. Η κοινωνία πρέπει να ενωθεί και να κοιτάξει το μέλλον. Εμείς εδώ τρωγόμαστε για τα βασικά. Έχει κουράσει να είναι πάντα υποψήφιοι οι ίδιοι και οι ίδιοι. Τόπο λοιπόν, στους νέους με όραμα και καθαρό μυαλό. Ας ενθαρρύνουμε νέες πνοές.
 
Ποιά είναι η λέξη που αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία σας ως άνθρωπο, οικογενειάρχη, επιχειρηματία, συνδικαλιστή και τώρα πολιτικό πρόσωπο? 
Είναι λέξεις κουκίδες Αργύρη, που πρέπει να τις ενώσεις. Άρα η λέξη που μου έρχεται πρώτη στο μυαλό είναι η ενότητα που οφείλουμε να έχουμε ως κοινωνία. Ως κοινωνία οφείλουμε να ενώσουμε αυτές τις λέξεις μεταξύ τους και πίστεψε με, θα βγει κάτι μοναδικό. Εκεί έξω, υπάρχει κόσμος που το θέλει, που το επιθυμεί και εμείς οφείλουμε να τους το δώσουμε.
Σας ευχαριστώ
Κι εγώ
 
Συνέντευξη στον ΑΡΓΥΡΗ ΚΩΣΤΑΚΗ