iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 22 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι Συκοφαντίες
κάποιων αγνώστων
για τα τοπικά ΜΜΕ Ίντριγκα


Εδώ που φτάσαμε τι χειρότερο να πάθουμε ή να φοβηθούμε? Το πολύ πολύ να φάμε και ξύλο να γίνουμε ήρωες...

Όταν άτομα που πρόσκεινται φιλικά σε θεσμούς - όπως δημοτικές παρατάξεις - συκοφαντούν χυδαία δημοσιογράφους ή διαχειριστές τοπικών ιστοσελίδων, τότε η κοινωνία πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί για την ποιότητα της Δημοκρατίας.

Έρχεται στη ζωή κάποια στιγμή που ''ο κόμπος φτάνει στο χτένι''. Χωρίς δεύτερη σκέψη μετά το τηλεφώνημα που δεχτήκαμε (με καμουφλαρισμένο απειλητικό ύφος) και το ερώτημα ''γιατί στηρίζετε τον δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς και...''κουκουλώνετε όσα λέει και κάνει η αντιπολίτευση, τα παίρνετε?" (φυσικά το κλείσαμε αμέσως αφού χαιρετήσαμε ευγενικά) απαντάμε δημοσίως σε έναν προς έναν τους επικεφαλής των παρατάξεων του δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Δαμιανός Φαφούτης - Συμμαχία Δημιουργίας. Φίλε Δαμιανέ από τον Ιούνιο του 2018 τις τελευταίες δημοτικές εκλογές δεν έχει εκδοθεί από την παράταξη ούτε ένα επίσημο δελτίο Τύπου, ούτε έχουμε προσκληθεί σε καμία δράση ή εκδήλωση της ''Συμμαχίας Δημιουργίας'', συνεπώς τι να δημοσιεύσουμε? Αντιθέτως δεν υπάρχει ούτε μία προσωπική σου ανάρτηση στο fb σε οποιοδήποτε ύφος ή λεξιλόγιο που να μην το έχει ''ανεβάσει'' η iselida.gr με φωτογραφία σου. Και δεν είμαστε υποχρεωμένοι ως δημοσιογράφοι να ψάχνουμε κάθε μέρα το fb, μήπως βρούμε κάποια είδηση ή σχόλιο. Κι ευτυχώς δηλαδή που τα βλέπουμε κατά τύχη ή μας ενημερώνουν άλλοι και έτσι υπάρχει κάποια πληροφόρηση για τη ''Συμμαχία Δημιουργίας''. Εννοείται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μας στείλεις δελτίο Τύπου και να το αποκρύψουμε. Στα έχουμε πει και κατ ιδίαν. Θα πας Ακαδημίας 20 στον 4ο όροφο και θα μας καταγγείλεις ότι παραβαίνουμε κατάφωρα τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και θα διαγραφούμε. Λες μετά από 38 χρόνια έντιμης επαγγελματικής πορείας να θέλουμε να ξεφτιλιστούμε και να χάσουμε την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη? Δεν είμαστε τρελοί. 

Βασίλης Πιστικίδης - Νέα Αρχή. Αγαπητέ Βασίλη δεν έχει περάσει ένας μήνας που σου ζήτησα και ευγενικά δέχτηκες - και σε ευχαριστώ - μια μεγάλη συνέντευξη, στην οποία είπες ό,τι ήθελες, έμεινε μία εβδομάδα στο υψηλότερο σημείο του site και φυσικά δεν ''έδωσες κανένα μπακσίσι''. Παράλληλα γνωρίζεις πολύ καλά, ότι δεν υπάρχει ούτε ένα επίσημο δελτίο Τύπου της παραταξής σου ή προσωπική αναρτησή σου στο fb που δεν έχει ''ανεβάσει'' η iselida.gr. Εννοείται το ίδιο που επισημάναμε παραπάνω και στον Δαμιανό.

Ανδρέας Βασιλόπουλος - Δύναμη Ανάπτυξης. κ. Βασιλόπουλε (ξεκινάμε από τα πολύ πρόσφατα), την τελευταία εβδομάδα σχεδόν κάθε ημέρα μας στέλνετε ένα επίσημο δελτίο Τύπου της παραταξής σας, το οποίο ανεβάζουμε και ανάλογα τη ροή ειδήσεων παραμένει στην πρώτη σελίδα. Προφανώς δεν απολογούμαστε γι αυτό, απλώς το εξηγούμε - όχι σε εσάς που γνωρίζετε - αλλά στους ανόητους, που νομίζουν ότι ένα κείμενο ''χάνεται'' επίτηδες όποτε θέλουν οι δημοσιογράφοι. Μπορεί να μείνει μισή ώρα μπορεί να μείνει δέκα ώρες, αναλόγως το πόσες ειδήσεις ''σκάνε''. Αλλά και στο παρελθόν δεν υπάρχει ούτε ένα δελτίο που να το έχουμε αγνοήσει. Φυσικά ισχύει και για εσάς η ίδια σοβαρή επισήμανση με τους κυρίους Φαφούτη και Πιστικίδη για τα περί ΕΣΗΕΑ.

Κατερίνα Παπαδοπούλου - Δημοτική Αλλαγή. Αξιότιμη κ. Παπαδοπούλου δυστυχώς δεν έχετε εκδώσει ποτέ ούτε ένα δελτίο Τύπου της Παράταξης, ούτε έχετε κάνει κάποια δράση ή εκδήλωση, ούτε έχετε καμία προσωπική αυτοδιοικητική ανάρτηση στο διαδίκτυο. Το ίδιο ισχύει και για εσάς ότι με τους συναδέλφους σας για τα περί ΕΣΗΕΑ.

Αυτή ήταν η ''στατιστική'' για τους κυρίους και την κυρία της αντιπολίτευσης του δήμου Ραφήνας Πικερμίου όσον αφορά την iselida.gr. Τι...''κουκουλώνουμε'' λοιπόν όπως μας εγκάλεσε χυδαία η φωνή στο τηλέφωνο?

Όσο για τη ''στήριξη'' στον κ. Μπουρνούς εννοείτε προφανώς το ότι δημοσιεύουμε όλα τα επίσημα δελτία Τύπου που είναι καθημερινά. Αυτό εννοείτε ''στήριξη''? Ότι ο δήμος εκδίδει κάθε ημέρα ένα ή και περισσότερα δελτία? Τι θέλετε να μην τα ανεβάζουμε? Να παραβούμε τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας? Ή να μην αναρτούμε ενδιαφέρουσες (κατά την κρίση μας) ειδήσεις ή φωτογραφίες που ''ανεβάζει'' ο δήμαρχος? 

Όσο για το ''τα παίρνουμε'' η απάντηση είναι ''τα...παίρνουμε όσο τα παίρνουμε και από τους κυρίους Φαφούτη, Πιστικίδη, Βασιλόπουλο και Παπαδοπούλου''. Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν τα παίρνουμε από κανέναν.

Θα συνεχίσουμε απαρέγκλιτα να προβάλουμε ως οφείλουμε το έργο της Δημοτικής Αρχής, αλλά και τα δελτία Τύπου των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Με μία διαφορά. Επειδή όπως είπαμε στην αρχή όλα έχουν κάποιο όριο και μια ανθρώπινη ανοχή, σταματάμε από σήμερα την ανάρτηση προσωπικών αναρτήσεων των επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο fb. Πολύ απλά δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Θα αναρτούμε μόνο επίσημα δελτία Τύπου.

Μην κουραστείτε να γράψετε βιτριολικά και τοξικά σχόλια. Δεν θα τα διαβάσουμε. Άλλωστε όλους μας κρίνει η κοινωνία. Εμάς οι αναγνώστες κι εσάς οι συμπολίτες σας.

Ευχές για υγεία σε όλες και όλους! Όλα τα άλλα είναι τόσο μάταια και ανούσια...