iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι Ψυχραιμία
παιδιά, δημοτικές
εκλογές είναι όχι πόλεμος! Ίντριγκα


Το γράφουμε δημοσίως από τώρα, 21 Φεβρουαρίου 2022, πολύ έγκαιρα δηλαδή για να μη λέτε ότι δεν προειδοποιήσαμε όπως έχουμε δημοσιογραφικό καθήκον.

Οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2023. Αν λοιπόν περίπου δύο χρόνια (''χοντρικά'' το λέμε) η κατάσταση παρασκηνιακά έχει τόση ένταση και είναι ήδη ηλεκτρισμένη, φανταστείτε τι θα γίνει όσο περνάνε οι μήνες με αποκορύφωμα το φθινόπωρο του 2023. Θα βγούνε κάποιοι με...μπαζούκας στους δρόμους? Αναρωτιόμαστε με αγωνία γιατί καθημερινά το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες τρομερών πληροφοριών και σεναρίων.

Όσο είναι καιρός ας πέσουν οι τόνοι, ας καταλαγιάσουν τα μίση και πάθη, γιατί η κοινωνία δεν αντέχει - πέρα από όλα τα σοβαρά προβληματά της, οικονομικά και ψυχολογικά λόγω πανδημίας - και έναν τοπικό εμφύλιο ''πόλεμο''.

Δημοκρατία έχουμε, συνεπώς οι θεσμικοί παράγοντες, οι αυτοδιοικητικοί και οι απλοί πολίτες μπορούν να επιβραβεύουν ή να τιμωρήσουν στην κάλπη. Όχι με αθλιότητες, ύβρεις, έμμεσους απάνθρωπους εκβιασμούς και ίντριγκες που μόνο κακό κάνουν.

Το ίδιο συμβουλεύουμε και με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Διαβάστε όποιο θεωρείτε ότι σας ενημερώνει πραγματικά και ξεγράψτε όποιο νομίζετε ότι σας παραπληροφορεί. Είναι πάρα πολύ εύκολο. Μην ''μπαίνετε'' να διαβάσετε, αντί να απειλείτε ανθρώπους και να χυδαιολογείτε. Είτε το κάνετε αυτοβούλως, είτε κατ εντολήν...

Γίνεστε κοινωνικό αρχίδιον το να είστε τρολ ή συκοφάντες. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως αρχίδιον είναι το ανάξιο υπούργημα, μια θέση που δεν λογαριάζει κανείς ("μικρόν ανάξιον λόγου υπούργημα'' όπως αναφέρει το επίτομον Λεξικόν της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης. Π. Χ. Δορμπαράκη. Ρίξτε μια ματιά και στο wictionary.org ή στις ''Όρνιθες'' του Αριστοφάνη όπου γίνεται αναφορά (κἂν λαχόντες ἀρχίδιον εἶθ᾽ ἁρπάσαι βούλησθέ τι, ὀξὺν ἱερακίσκον ἐς τὰς χεῖρας ὑμῖν δώσομεν)...

Δωρεάν συμβουλή της iselida.gr προς κάθε ανάξιο υπούργημα στη Ραφήνα και το Πικέρμι: Αφήστε τα κουτσομπολιά και το μπούλινγκ και ασχοληθείτε με ουσιαστικά πράγματα. Αλλού είναι η ζωή και αξία έχει μόνο η υγεία, η ευημερία των παιδιών και η έντιμη εργασία.