iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι Θα είναι
ξανά υποψήφιος δήμαρχος
το 2033 ο Βαγγέλης Μπουρνούς; Ίντριγκα


Ας το γράψουμε κι αυτό από τώρα (16 Μαρτίου 2022), πολύ εγκαίρως δηλαδή, ώστε να... ''κατοχυρώσουμε'' πρώτοι (χωρίς να έχει απολύτως καμία σημασία) τη δημοσιογραφική μας αίσθηση και εκτίμηση.
Ο Βαγγέλης Μπουρνούς πέραν κάθε αμφισβήτησης - εκτός... κι αν ''πυροβολήσει τα πόδια του'' - θα κερδίσει ''περπατώντας'' από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών τον Οκτώβριο του 2023. Συνεπώς το σωστό ερώτημα - όπως αντιλαμβάνεται κι ένα παιδί - δεν είναι ''ποιός θα είναι δήμαρχος την πενταετία 2023-2028?'', αλλά ''ποιός θα είναι δήμαρχος την πενταετία 2028-2033?" Και συνεπακόλουθα αν θα είναι ξανά υποψήφιος ο κ. Μπουρνούς το 2028 ή θα αποχωρήσει οικειοθελώς. Κι αν αποχωρήσει θα προετοιμάσει το έδαφος για τον διαδοχό του, θα δώσει σε κάποιον ''το δαχτυλίδι''? Το ένα ερώτημα φέρνει το άλλο και μπορεί ''να πάει μακριά η βαλίτσα'', οπότε ας μείνουμε στα στοιχεία όπως λένε στην αστυνομική γλώσσα.
Ο κ. Μπουρνούς κερδίζει τις εκλογές το 2023 ''με σβηστή μηχανή'' σε ηλικία μόλις 57 ετών, έχοντας μπροστά του μια περίοδο όπου εκτός απροόπτου θα κόβει κορδέλες σημαντικών έργων. Στις κάλπες του 2028 λοιπόν, όπου θα είναι 62 ετών θα αφήσει τη δημαρχιακή καρέκλα ή θα ''γλυκαθεί'' και θα το πάει ως το 2033 όπου θα είναι 67 ετών (πάλι σχετικά νέος) και θα θελήσει να ''το τραβήξει'' κι άλλο?
Γνωρίζουμε εκ προοιμίου ότι κάποιοι ''τρελαίνονται'' με αυτά που γράφουμε, αλλά για προσέξτε πώς ονομάζεται αυτή η στήλη της iselida.gr:΄Ίντριγκα''.
Μπαίνουμε ξανά στον πειρασμό να το ''διαβάσουμε'' και αντίστροφα το ''σήριαλ'' Μπουρνούς. Ας μη χάσουμε τον χρόνο μας ποιός μπορεί να τον απειλήσει αυτοδιοικητικά το 2023. Κανείς!
Ποιός μπορεί να τον απειλήσει το 2028 (αν ξαναβάλει υποψηφιότητα)? Βλέπετε κανέναν? Απλό ερώτημα κάνουμε, δεν υποστηρίζουμε αν υπάρχει ήδη (και δεν το ξέρουμε) ή θα υπάρξει κάποιος τότε... Κι αν υπάρχει ή υπάρξει είναι ικανός να τον κερδίσει?
Το ερώτημα γίνεται ακόμη πιο ιντριγκαδόρικο για τα εσωτερικά του συνδυασμού ''Σύγχρονη Πολιτεία''. Θα υπάρξει κάποιος που να κάνει ''ανταρσία'' στο δρόμο προς τις κάλπες του 2028? Και προσέξτε: Άλλο να υπάρξει κάποια βίαιη παρασκηνιακή ''απόσχιση'' και άλλο με ''τις ευλογίες'' ή έστω την υποχώρηση Μπουρνούς να οριστεί με δημοκρατικές διαδικασίες νέος επικεφαλής. 
Επίλογος. Νικητής ''με τα τσαρούχια'' των εκλογών το 2023 ο Βαγγέλης Μπουρνούς.
Φοβερά ενδιαφέρον και δημοσιογραφικά και αυτοδιοικητικά και κοινωνικά αν θα ξαναθελήσει να είναι υποψήφιος το 2028 και ακόμη πιο φοβερά ενδιαφέρον αν ξαναβάλει το 2028 και ξανακερδίσει αν θα είναι ξανά υποψήφιος το 2033...
Όταν πάντως θα έρθει κάποτε η ώρα (είτε είναι το 2028, είτε το 2033) που ο κ. Μπουρνούς κλείσει για τελευταία φορά την πόρτα του Δημαρχιακού γραφείου στον πρώτο όροφο του κτιρίου της Αραφηνίδων Αλών 12, θα θυμάται εκείνο το πολύ ωραίο που λέει το παιδικό παραμύθι: ''όλα κάποτε τελειώνουν, αυτό είναι όμως που τα κάνει αφάνταστα πολύτιμα όσο υπάρχουν''...