iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι
Οι δουλευταράδες
και οι ''παρτάκηδες'' Ίντριγκα


Αίσθηση και σοβαρά ερωτήματα προκαλεί το κεντρικό άρθρο (editorial) στο φύλλο Ιουνίου της εφημερίδας Polis.

Το επίμαχο απόσπασμα του άρθρου, το οποίο προφανώς απηχεί την επίσημη δημοσιογραφική άποψη της εφημερίδας, αναφέρει για τα εσωπαραταξιακά τεκταινόμενα στο ''στρατόπεδο'' του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς.

''Στα τοπικά δρώμενα το τελευταίο διάστημα έχει παρουσιαστεί μια αυξημένη κινητικότητα από εν δυνάμει υποψηφίους της δημοτικής έδρας. Διαρκείς και επίμονες εμφανίσεις, σηματοδοτούν μια πρόωρη έναρξη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου με ορίζοντα ενάμισι έτους. Οι αντοχές και το πολιτικό ''ζουμί'' θα κριθούν από το αποτέλεσμα, αλλά ήδη ακούγονται επικριτικές διατυπώσεις σε ποικιλότροπές παραφωνίες, οι οποίες επιβάλλουν μια συμμόρφωση της κατάστασης πριν καταστεί ανεξέλεγκτη. Εν γένει μοιάζουν αναγκαία τα πολιτικά όρια και οι πολιτικοί κανόνες, ένας καταμερισμός με κλιμάκωση στρατηγικής όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές, ώστε να περιοριστούν φαινόμενα ετερόκλητης προσέγγισης της προεκλογικής εκστρατείας. Με απλά λόγια δεν μπορεί άλλοι να δουλεύουν και να εργάζονται για το κοινό καλό και άλλοι... για πάρτη τους.

Εδώ ασφαλώς πρέπει ο ''μαέστρος'' να δώσει τον τόνο και να συμμαζέψει τα ''λουριά'' σε αξιόλογα μεν στελέχη, αλλά άναρχα και κατά το δοκούν ''τοποθετημένα'' με βάση το πολιτικό ένστικτο και πιστεύω τους''.

Η δημοσιογραφική άποψη και αξιολόγηση της iselida.gr είναι πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό άρθρο το οποίο ''κρούει τον κώδωνα του κινδύνου'' στον δήμαρχο (στον ''μαέστρο'' όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλεί) ότι πρέπει ''να τραβήξει αυτιά'', ενώ ''φωτογραφίζει'' πρωτοκλασσάτα στελέχη της Δημοτικής Αρχής που όπως υποστηρίζει έχουν προσωπική ''ατζέντα'' και ενδιαφέρονται μόνο για την αυτοδιοικητική τους επιβίωση και προσωπική προβολή.

Πάντως το άρθρο υπογραμμίζει πως ο μόνος ''πονοκέφαλος'' της Δημοτικής Αρχής είναι η διαχείριση της επόμενης πενταετίας με την ολοκλήρωση των έργων που θα σηματοδοτήσουν το πέρασμα της πόλης σε ευρωπαικό επίπεδο, όπως λέει χαρακτηριστικά προεξοφλώντας δηλαδή τη νίκη στις δημοτικές εκλογές του 2023 για τον Βαγγέλη Μπουρνούς.

Στη συνέχεια του άρθρου γίνεται αναφορά και στην αντιπολίτευση του δήμου Ραφήνας Πικερμίου που όπως τονίζεται τηρεί ''σιγή ασυρμάτου'' και έχει ''καταπιεί τη γλώσσα της''.