iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ραφήνα Ποιός ψηφιακός
Πιερρακάκης; Ο Μεσαίωνας
ζει και βασιλεύει... Ίντριγκα


Αν θεωρείτε τον τίτλο υπερβολικό ή για ''κλικάρισμα'' κάνετε μεγάλο λάθος και όσοι διαβάζετε ήδη το θέμα, κερδίσατε μια σημαντική πληροφορία για την... ''ψηφιακή'' Ελλάδα του 2022.

Οι τακτικοί αναγνώστες της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr ίσως να θυμούνται το οικολογικό έγκλημα που αποκαλύψαμε στις 17 Αυγούστου με το τσιμέντωμα στην παραλία Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας. Κάποιος ή κάποιοι για να μη λερώνονται τα πόδια ή οι πετσέτες τους από την άμμο, θεώρησαν σωστό να περάσουν τσιμέντο την αμμουδιά δίπλα στα αρμυρίκια για να έχουν και σκιά!

Ενημερώθηκαν ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας που έχει την εποπτεία της παραλίας και το Λιμεναρχείο που είναι υπεύθυνο για την αστυνόμευση. Έγιναν οι απαραίτητες αυτοψίες, συντάχθηκαν τα νόμιμα έγγραφα, σχηματίστηκε δικογραφία, γίνονται έρευνες για τους υπαίτιους και... Μέχρι εδώ. Γιατί δεν έχει παρακάτω. 'Η αν έχει κανείς δεν ξέρει πότε! Δηλαδή το τσιμέντο στην παραλία Κόκκινο Λιμανάκι ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα σπάσει και θα απομακρυνθεί. Ναι όπως το διαβάζετε. Μπορεί να πάρει και δέκα χρόνια. 

Γιατί? Γιατί απομένει και μία τρίτη αυτοψία από πού λέτε? Από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου! Άγνωστο γιατί εμπλέκεται και η Κτηματική Εταιρία στον αιγιαλό σε καραμπινάτη παράβαση, ''χοντρή'' παρανομία που πιστοποιείται επισήμως με εκθέσεις και φωτογραφίες του Λιμεναρχείου και του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας. Του ίδιου του Ελληνικού Κράτους δηλαδή. Πάλι καλά που δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και η Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για δική της αυτοψία, επειδή τη δεκαετία του 80' κάποιοι πιτσιρικάδες έπαιζαν μπάλα στη συγκεκριμένη παραλία και μπορεί να θεωρηθεί γήπεδο, οπότε καλώς τσιμεντώθηκε. 

Η είδηση για την Ελλάδα της ακινησίας παρά τα όσα φιλότιμα κάνει το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, προήρθε από ερώτηση της iselida.gr στη συνέντευξη Τύπου του Λιμενάρχη Ραφήνας Πλοιάρχου Γιώργου Κατσούλη, ο οποίος μας εξήγησε τη διαδικασία. Οι τοπικές Αρχές της Ραφήνας, Λιμενικό και ΟΛΡ έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν και εγκαίρως. Και η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΛΡ Δέσποινα Γκικάκη και ο Λιμενάρχης Γιώργος Καστσούλης. Τώρα όλα είναι στο έλεος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου...

Επίλογος.

Σε ένα υποτιθέμενο σενάριο αν κάποιος - λέμε αν - προλάβει νύχτα να χτίσει ένα σπιτάκι πάνω στην παραλία, θα πρέπει να γίνει όλη αυτή η χρονοβόρα διαδικασία για να γκρεμιστεί. Σας φαίνεται απίθανο σε αυτή τη χώρα?

Ελλάδα 2022, σαν 1522...