iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι Ρεκόρ
''υποψηφίων'' δημάρχων
Ο τελευταίος την πόρτα... Ίντριγκα


Είναι αυτό που λέει ο λαός ''πολύ φύλλο και από γέμιση τίποτα'' για κάποιες μπουγάτσες...

Την παροιμία αυτή θυμίζει η σεναριολογία των τελευταίων εβδομάδων για υποψηφίους δημάρχους στο δήμο Ραφήνας Πικερμίου στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Έχουν ακουστεί, ''παίξει'', σε επίπεδο ''καφενειακής'' συζήτησης σχεδόν δέκα ονόματα! Τα ''πηγαδάκια'' τις τελευταίες ημέρες ''οργιάζουν'' με το όνομα του Γιώργου Κική. Μια φωτογραφία προσφάτως σε ένα ιδιωτικό δείπνο με φίλους όπου συμμετείχαν και οι κύριοι Μώρος και Βουδούρης με τον τελευταίο να εύχεται στο fb''καλή επιτυχία πρόεδρε'' πυροδότησε τα σενάρια για κάθοδο του κ. Κική στην πολιτική. Σε επικοινωνία της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr ο κ. Κικής απάντησε μονολεκτικά: ''αστειότητες''. Το θέμα συντήρησε διαδικτυακά και ο Ραφηνιώτης - ''γκουρού'' Σπύρος Μικρόπουλος, ο οποίος προφανώς με χιουμοριστική διάθεση ''έχρισε'' τον αδελφικό του φίλο κ. Κική ''υποψήφιο δήμαρχο στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο''.

Το θέμα τελειώνει κάπου εδώ για όποιον έχει τη στοιχειώδη σοβαρότητα και πάμε στα υπόλοιπα ονόματα.

Η Δήμητρα Τσεβά διατρανώνει ότι θα είναι υποψήφια δήμαρχος, το αναφέρει και στη διακήρυξη της παραταξής της, αλλά μένει να το δούμε και στην πράξη. Ανάμεσα στη θεωρία και την πρόθεση ή την επιθυμία ως την πραγματικότητα υπάρχει μια τεράστια διαφορά.

Ο Βασίλης Πιστικίδης - με τα ως τώρα δεδομένα - δεν φαίνεται σε καμία περίπτωση ''η γη να γυρίσει ανάποδα'' να κάνει πίσω και να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος. Κι εδώ όμως το σήμερα με το αύριο απέχουν πολύ.

Ο Δαμιανός Φαφούτης εξακολουθεί να κινείται ''κάτω από τα ραντάρ'' χωρίς καμία προσωπική ανάρτηση στο fb ή επίσημο δελτίο Τύπου της παραταξής του. Η παρουσία του επικεντρώνεται θεσμικά στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και επιλεκτικές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις όπως η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ή τα Θεοφάνια. Η τακτική αυτή δείχνει είτε ότι ''έριξε λευκή πετσέτα'' και δεν θα είναι υποψήφιος είτε υποκρύπτει το στοιχείο της αιφνιδιαστικής αντεπίθεσης, άγνωστο αν και πόθε θα πραγματοποιηθεί καθώς βρισκόμαστε μόλις 9 μήνες πριν τις κάλπες.

Ο μόνος που ''έχει βγει μπροστά'' και είναι 1000% σίγουρο πως θα κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος (για τρίτη φορά), είναι ο Ανδρέας Βασιλόπουλος με ''καταιγισμό'' δελτίων Τύπου σχεδόν καθημερινά και παρουσία σε όλες τις εκδηλώσεις του δήμου με μόνιμη συνοδεία συγκεκριμένη τριμελή ομάδα υποψηφίων συμβούλων.

Ο Γιώργος Χριστόπουλος έχει χαθεί από τον τοπικό αυτοδιοικητικό ''χάρτη'' με τελευταία ''εμφάνιση'' μια αινιγματική δηλωσή του στην iselida.gr προ πενταμήνου ''στη μάχη θα είμαι στρατηγός και όχι στρατιώτης''. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γιατρός δεν εμφανίστηκε ούτε στην κοπή πίτας της Τ.Ο. και της ΔΕΕΠ της Νέας Δημοκρατίας. Η παράταξη που ίδρυσε ''Δημοτική Αλλαγή'' έχει αναιμική παρουσία με την κ. Παπαδοπούλου και την κ. Αραπκιλή - Βιάδη και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα διαλυθεί με το πέρας της παρούσας θητείας.

Κατά τα λοιπά τρία τέσσερα ''σκόρπια'' ονόματα που ακούστηκαν ή ακούγονται κατά καιρούς θυμίζουν ''ανακύκλωση'' παλιών ηλεκτρικών συσκευών και καλό θα ήταν για να μην παρεξηγηθούμε μαζί τους να μην κάνουμε καμία αναφορά. Φυσικά μην ξεχάσουμε την υποψηφιότητα της ''Λαικής Συσπείρωσης'' του ΚΚΕ, είτε με τον νυν σύμβουλο Χρήστο Τσαλαπατάνη είτε με κάποιον άλλον.

Συνεπώς σήμερα μέσα Ιανουαρίου του 2023, ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου, καθώς - αυτό έχει τεράστια σημασία - έχει ήδη συγκεντρώσει το ''βαρύ πυροβολικό'' των υποψηφίων της περιοχής. Σε αντίθεση με όλους τους άλλους υποψήφιους δημάρχους που μοιάζουν επί ξηρού ακμής.

Συνεπώς αν δεν υπάρχει παρασκηνιακή κίνηση των ατόμων της αντιπολίτευσης που συντελείται ιεροκρυφίως, και θα προκαλέσει ''θόρυβο'', τότε στην αυτοδιοικητική ''σκακιέρα'' ο κ. Μπουρνούς είναι απόλυτα κυρίαρχος και η εκλογή του από την πρώτη Κυριακή θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω όπως στη φωτογραφία μας, για να έχει πρόβλημα.

Γι αυτό λοιπόν και ο τίτλος μας ''ρεκόρ υποψηφίων δημάρχων, ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα''...