iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πλησιάζει το
πολιτικό τέλος του
τζιτζιφιόγκου δ. συμβούλου Ίντριγκα


Η φωτογραφία δείχνει έναν (ανόητο) αγώνα που κάποιοι διοργάνωσαν μεταξύ σκύλων και τσιτάχ, με στόχο να διαπιστώσουν ποιος ήταν ο πιο γρήγορος.
Όλοι έμειναν έκπληκτοι που το τσιτάχ δεν κουνήθηκε από τη θέση του. Ρώτησαν τον συντονιστή του αγώνα, ''τι συνέβη;” και εκείνος απάντησε:
"Μερικές φορές φαίνεται το να προσπαθείς να αποδείξεις ότι είσαι ο καλύτερος τελικά είναι προσβολή.”
Δεν χρειάζεται να κατέβουμε στο επίπεδο κάποιων άλλων, για να δείξουμε τη δύναμή μας. Σκέψου προσεκτικά και φύλαξε την ενέργειά σου για αυτό που αξίζεις.
Το τσιτάχ χρησιμοποιεί την ταχύτητά του μόνο για να κυνηγήσει, όχι για να αποδείξει στα σκυλιά ότι είναι το πιο γρήγορο και δυνατό. Σαφώς πράττει ορθά.
Το νόημα αυτής της ιστορίας είναι μη σπαταλάμε τον χρόνο μας προσπαθώντας να αποδείξουμε την αξία μας. Ο χρόνος και η αξία του εαυτού μας είναι πιο σημαντικά από τις ελεεινές συκοφαντίες τιποτένιων.
Πόσο μάλλον αν πρόκειται για τζιτζιφιόγκους σαν τον δημοτικό σύμβουλο Ραφήνας που είναι ένα βήμα πριν του φορέσουν ζουρλομανδύα! Είναι ενδεικτικό ότι το τελευταίο 48ωρο σε ένα αυτοσχέδιο μίνι δημοσιογραφικό γκάλοπ (καθώς μας ρωτάνε όλοι από ενδιαφέρον ''μα για ποιόν γράφετε τις τελευταίες ημέρες και γελάμε?" όταν άκουγαν το όνομα, δεν βρέθηκε ένας - μα ένας - πολίτης της Ραφήνας να μας πει μια καλή κουβέντα γι αυτόν. Δεν μας επιτρέπει η αγωγή που έχουμε, το ήθος και η δεοντολογία να μεταφέρουμε στο κείμενο τις εκφράσεις που χρησιμοποιούσαν. Σίγουρα όμως η αποψή τους θα μεταφραστεί σε οργή στην κάλπη τον Οκτώβριο για τον Ραφηνιώτη που ''το παίζει'' ...Τσώρτσιλ.