iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Τι να είναι άραγε
η Πόλη των Ανθρώπων
στη Ραφήνα; Ίντριγκα


Μετά ''τα μπάνια του λαού'' όπως είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου τη δεκαετία του 80΄, θα αρχίσει και τυπικά η προεκλογική περίοδος στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που τους γνωρίζουμε (πλην του Δαμιανού Φαφούτη που δεν το έχει ανακοινώσει επισήμως) Βαγγέλης Μπουρνούς, Γιώργος Χριστόπουλος και Ανδρέας Βασιλόπουλος θα στελεχώσουν τα "στρατηγεία" τους, θα συζητήσουν για συμφωνίες με τους υποψηφίους συμβούλους, θα αναζητήσουν χρηματοδότες της καμπάνιας τους και θα νοικιάσουν προεκλογικά γραφεία.

Αυτά στη "βιτρίνα" και στην "πρώτη γραμμή του πυρός". Γιατί "πίσω από την κουρτίνα" υπάρχουν ορισμένες (προς Θεού όχι όλες) κινήσεις πολιτών, ομάδες δημοτών, σύλλογοι, κομματικά "πρωτοπαλλίκαρα" που κάνουν το δικό τους "παιχνίδι". Πολιτικοί λαμπηδόνες. Σαν "παραμάγαζα" των παρατάξεων να τα πούμε έτσι; Διεκδικώντας ρόλο την επόμενη ημέρα.

Υπάρχουν βεβαίως και κανονικοί άνθρωποι. Αγνοί πολίτες. Πραγματικά προβληματισμένοι κάτοικοι με σχέδια, ιδέες, προτάσεις. Που συζητούν άδολα, χωρίς την παραμικρή εμπλοκή ή διαπλοκή στα διοικητικά κοινά ή με τάσεις παραγοντισμού.

Είναι λίγοι, ή τουλάχιστον λίγους γνωρίζουμε ακόμη. Αλλά όπως έλεγαν και οι αρχαίοι "ουκ εν τω πολλώ το ευ". 

Αυτοί οι λίγοι, δεν κάνουν τον παραμικρό θόρυβο. Δεν το θέλουν. Δεν το έχουν ανάγκη. Επιθυμούν μόνο μια Πόλη των Ανθρώπων.

Περισσότερα μετά τα μπάνια του λαού...