iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Οι 8 λόγοι για να μην
ψηφίσετε αυτόν τον
δημοτικό σύμβουλο... Ίντριγκα


Η χώρα μπήκε σε τροχιά διπλών (ή πιο σωστά τριπλών και ίσως τετραπλών) εκλογών...

Δύο φορές (με μαθηματική ακρίβεια) θα ψηφίσουμε για εθνική κυβέρνηση και βουλευτές. Και άλλη μία (αρκετοί δήμοι και περιφέρειες θα χρειαστούν και δεύτερη επαναληπτική Κυριακή) για Δημοτική Αρχή και συμβούλους ή για Περιφερειάρχη και συμβούλους. Αυτοδιοικητικές κάλπες δηλαδή.

Και αν για τις εθνικές εκλογές δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, για τις τοπικές κάλπες μπορούμε αφιλοκερδώς να δώσουμε κάποιες δημοσιογραφικές συμβουλές. Δωρεάν οδηγίες για το καλό όλων. Και υποψηφίων συμβούλων αλλά και πολιτών, κυρίως αυτών για να ''μην τραβάνε τα μαλλιά τους''. Γιατί όπως έλεγε ένας παλιός δάσκαλος του πολιτικού ρεπορτάζ ''μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται''. Κι επειδή πολλοί δήμοι σε όλη την Ελλάδα την έχουν ''πληρώσει χοντρά'' και διαχρονικά μάλιστα με δημοτικούς συμβούλους ''της κακιάς συμφοράς'' καλό θα ήταν τον φετινό Οκτώβριο να μπει ένα τέλος οριστικό και αμετάκλητο. Συγνώμη ειλικρινά για τη μακάβρια - δημοσιογραφική αδεία - έκφραση ''να μπει αυτοδιοικητική ταφόπλακα στους νεκροθάφτες της ελπίδας μας''.

Μην ψηφίσετε σε καμία περίπτωση υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που υποδύονται ρόλους.

Για παράδειγμα:

α) ''κομάντος του γλυκού νερού'' για τη φωτογραφία της στιγμής, τη ''βιτρίνα''.

β) Λιμοκοντόρους σαν τον ''βουλευτή Καλοχαιρέτα'' της θρυλικής μαυρόασπρης κωμωδίας με χειραψίες - ''ρομπότ'' σε πίτες ή το δρόμο και την ''΄κασέτα'' που ρωτάνε ''τι κάνετε?" χωρίς να ακούνε καν την απάντηση. Ακόμη κι αν τους πεις "πεθαίνω" δεν θα αντιδράσουν γιατί δεν άκουσαν καν τι τους είπατε.

γ) ''σταυροκοπάκηδες'' που ''κατασκηνώνουν'' σε εκκλησίες και υποδύονται τους δήθεν θρήσκους, τους Πιστούς και τους καλούς Χριστιανούς, αλλά στην αληθινή τους ζωή εκτός ρόλου είναι βαθιά αμαρτωλοί και άπιστοι.

δ) ψεύτες που τάζουν τα πάντα στους πάντες, σαν τον αείμνηστο Μπάμπη Κωνσταντόπουλο του κόμματος ''Ανθρωπιά'' ο οποίος τη δεκαετία του 80΄ ανεβασμένος σε καρέκλα στο ιστορικό καφέ Pierro's στην...κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση έταζε λίμνη στην πλατεία Κολωνακίου! (δεν είναι αστικός μύθος είχαμε την τύχη να την παρακολουθήσουμε ως νεαροί ρεπόρτερ).

ε) ξιπασμένους πολιτικάντηδες ''της δεκάρας'' που επαίρονται ψευδώς με ύφος ''χιλίων Καρδιναλίων'' ότι ''ρίχνουν κυβερνήσεις και δημάρχους'', κάτι που προφανώς δεν ισχύει.

στ) Γυρολόγους που αλλάζουν τις παρατάξεις ''σαν τα πουκάμισα'' κάθε τετραετία, αναλόγως το συμφέρον τους και το βολεμά τους. Πώς μπορεί να τους εμπιστευτεί κάποιος για να παίρνουν αποφάσεις για τις πόλεις και τα παιδιά τους?

ζ) 'Αεργους (προσέξτε όχι άνεργους) που ασχολούνται με τα κοινά γιατί δεν έχουν απολύτως τίποτε άλλο στη μίζερη ζωή τους και η εκλογή τους τους κάνει να νιώθουν ότι είναι ''κάτι σημαντικό'' και να πουλάνε εξουσία. 

θ) ''Πυροβολημένους'' που περιμένουν... εισβολή εξωγήινων (εντάξει χιούμορ κάνουμε αλλά μεταξύ μας δεν είμαστε ψυχίατροι για να γνωρίζουμε αν  όντως ''παίζει'' και κάποιο τέτοιο ακραίο σενάριο στο μυαλό τους).

Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε κι άλλα ''μην'', αλλά αυτά είναι τα βασικά.

Έχετε μια θαυμάσια ευκαιρία με το να μην βάλετε σταυρό σε αυτούς τους ''κλόουν'', να δώσετε την ευκαιρία είτε σε νέους ηλικιακά ανθρώπους με πάθος και όνειρα , είτε σε μεγαλύτερους αλλά με την ίδια όρεξη σαν νέοι και αγάπη να πάνε μπροστά τις πόλεις. Δείτε τα ''ρημάδια'' τα βιογραφικά των υποψηφίων, γκουγκλάρετε είναι εύκολο πια να ανακαλύψετε το γενικό περίγραμμα της ζωής κάποιού. Μην ''τυφλώνεστε'' από τα κουστούμια και το ''ρουσφέτι'', τα λογύδρια στιλ... ποιητή Φαμφάρα. Αφήστε που κάποιοι από δαύτους είναι - κυριολεκτικά - αμόρφωτοι. Προσέξτε όχι αγράμματοι. Αμόρφωτοι. Και οι παππούδες ή οι πατεράδες μας ήταν αγράμματοι αλλά όχι αμόρφωτοι. Έχει τεράστια σημασία.

Αυτόν τον Οκτώβριο σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Αττική ας ψηφίσουμε με συνείδηση και καθαρή ματιά. Ας στείλουμε μια για πάντα στα σπίτια τους να απολαύσουν με υγεία το υπόλοιπο της ζωής τους όλους αυτούς που μας προσβάλουν ως πολίτες και ως ανθρώπους.

Σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας...