iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι
Φεύγει η ''ομίχλη'' πριν
τις δημοτικές εκλογές Ίντριγκα


Σαν να ξεκαθάρισε το προεκλογικό τοπίο στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου για τις δημοτικές κάλπες του Οκτωβρίου...

Μια εκκρεμότητα παραμένει, αλλά προφανώς είναι θέμα λίγων εβδομάδων, πολύ ''βαριά'' ως το Πάσχα να έχει λυθεί κι αυτή. Και αφορά την απόφαση του Βασίλη Πιστικίδη αν θα κατέβει με αυτόνομο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος δήμαρχος ή θα συμπράξει με κάποια συμφωνία με τη Δήμητρα Τσεβά ή τον Ανδρέα Βασιλόπουλο.  Για να αποστρατευθεί το θεωρούμε δημοσιογραφικά σχεδόν αδύνατο. Συνεπώς απομένουν οι εκτιμήσεις για την επόμενη κίνηση του πρώην δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου και επικεφαλής της ''Νέας Αρχής'' που έχει απομείνει με τον ίδιο και τον Αντώνη Παλπατζή μετά την αποχώρηση του Παναγιώτη Δήμα, ο οποίος προσχώρησε στην ομάδα του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς. Μόνος του ο κ. Πιστικίδης μοιάζει ανέφικτο (αντικειμενικά) να καταρτήσει συνδυασμό. Μετά το έχουμε ξαναγράψει, πρέπει ''να γυρίσει η γη ανάποδα'' για να τα ξαναβρεί με την κ. Τσεβά. Η μόνη επιλογή (αντικειμενικά και πάλι) είναι μια μορφή συνεργασίας με τον κ. Βασιλόπουλο. Αυτά όσον αφορά τον κ. Πιστικίδη. Ο έτερος ''παίκτης'' στη ''σκακιέρα'' ο Δαμιανός Φαφούτης, επικεφαλής της ''Συμμαχίας Δημιουργίας'' εξακολουθεί 8 μήνες πριν τις εκλογές να κινείται ''κάτω από τα ραντάρ''. Είναι αυτό που λέγαν οι παλιοί ''ούτε φωνή ούτε ακρόαση''. Γεγονός που ''φωτογραφίζει'' είτε (το πολύ πιθανότερο σύμφωνα με την εικόνα που παρουσιάζει) την αποχωρησή του από τη διεκδίκηση της δημαρχίας ως επικεφαλής παράταξης, είτε (μάλλον παράτολμο και ''αυτοκτονικό'' αυτοδιοικητικά) αιφνιδιασμό της τελευταίας στιγμής. Συνεπώς και σε αυτή την περίπτωση κάποιον θα στηρίξει με κάποιον τρόπο.

Στους διεκδικητές της ''πρώτης γραμμής'' η Δήμητρα Τσεβά ''με το σταγονόμετρο'' καταρτίζει το ψηφοδέλτιο της ''Νέας Πορείας'', το οποίο δεν δείχνει ικανό σε καμία περίπτωση (ως τώρα) να προκαλέσει πρόβλημα στον κ. Μπουρνούς. Εμφανίζεται σε σχεδόν όλες τις εκδηλώσεις (η αλήθεια είναι το ξέρει καλά αυτό το ''παιχνίδι'' από την πολύχρονη εμπειρία της) και κάνει κάποιες επιθετικές αναρτήσεις στο fb, που σίγουρα είναι ''σταγόνα στον ωκεανό'', όταν αντιμετωπίζεις έναν αντίπαλο του διαμετρήματος του κ. Μπουρνούς.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, επικεφαλής της ''Δύναμης Ανάπτυξης'' ανακοινώνει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους - με πιο αναγνωρίσιμους ως τώρα στην τοπική κοινωνία - τον εν ενεργεία Φίλιππο Τζουμέρκα, τον επιχειρηματία Σάββα Ιωαννίδη, τον απόστρατο αξιωματικό Κυριάκο Μαιόπουλο που έφυγε από την παράταξη Χριστόπουλου και τον δικηγόρο Νίκο Ψαρρό που έφυγε από την παράταξη Φαφούτη. Και αυτός κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις, ενώ έχει σχεδόν καθημερινή παρουσία με καταγγελτικά δελτία Τύπου.

Τέλος ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Χριστόπουλος και ιδρυτής της ''Δημοτικής Αλλαγής'' εκ των πραγμάτων πέρασε στην πλευρά της αυτοδιοικητικής τοπικής ιστορίας, χωρίς να μπορεί (ακόμη κι αν το θέλει, που αμφιβάλλουμε) να διαδραματίσει κάποιο παρεμβατικό ρόλο. 

Συμπερασματικά παραμένει απόλυτος κυρίαρχος ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς, ο οποίος πηγαίνει με ούριο άνεμο επικράτησης στις κάλπες του Οκτωβρίου, ακόμη και από την πρώτη Κυριακή. Με ένα ψηφοδέλτιο σε Ραφήνα και Πικέρμι, στο οποίο έχει ενσωματώσει το ''σύμπαν'', ο κ. Μπουρνούς έχει αυτό που ονομάζεται δημοσκοπικά την παράσταση νίκης. 

Θα περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις πρώτες δημοσκοπήσεις που θα δημοσιοποιηθούν, δεν γνωρίζουμε πότε, καθώς θα αποτυπώσουν και ''επίσημα'' το ''μωσαικό'' της κοινωνίας. Και λέμε τις δημοσκοπήσεις που θα δούνε το φως, γιατί γνωρίζουμε πως υπάρχουν ήδη κάποιες κρυφές σφυγμομετρήσεις, οι οποίες δείχνουν άνετο προβάδισμα του κ. Μπουρνούς.

Είναι αυτό που έλεγε ο αείμνηστος κορυφαίος πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας ''Ακρόπολις'' Ευθύμιος Παπαγεωργίου τη δεκαετία του 80' ''Σημασία δεν έχουν οι ευσεβείς πόθοι των πολιτικών, αλλά η πραγματικότητα''...