iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Ανατολική Αττική
Περίγελως ο λιγούρης
αντιδήμαρχος! Ίντριγκα


Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι σκηνή από μαυρόασπρη κωμωδία του παλιού καλού Ελληνικού κινηματογράφου!.
Αλλά δυστυχώς είναι αληθινή εικόνα που δείχνει ποιοί άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις για τις ζωές μας, αλλά κυρίως για τις ζωές των παιδιών.
Πρεοκλογική ομιλία πρωτοκλασσάτου υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην ανατολική Αττική σε κατάμεστο μαγαζί. Κάπου στο πλήθος βρίσκεται και (το κοστούμι τον μάρανε) αντιδήμαρχος παραλιακού δήμου, ο οποίος έχει αλλάξει τρία κόμματα την τελευταία δεκαετία, αναλόγως το συμφέρον του.
Ο τοπικός ''Γκρούεζας'' που καθόταν ακριβώς μπροστά του μάλιστα ''πρώτο τραπέζι πίστα'', με το που αρχίζει την ομιλία ο υπ. βουλευτής, τι κάνει λέτε ο αθεόφοβος?
Πέφτει...με τα μούτρα στο φαί! Ναι όπως το διαβάσατε. Και γιατί το έκανε αυτό? Αφενός γιατί είναι λιγούρης - όπως μας λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά και ψάχνει κάθε μέρα που έχει τσάμπα φαί - και αφετέρου γιατί νόμιζε ότι δεν θα τον προσέξει κανείς γι αυτή την αδιανόητη αγένεια, επειδή όλοι θα κοιτούσαν (όπως έπρεπε άλλωστε) τον ομιλητή. ''Άναψαν'' τα πιρούνια λοιπόν και μάλιστα δεν έλειψαν και τα αρνητικά σχόλια και τα γέλια όταν άρχισαν να τον παίρνουν χαμπάρι. Αλλά και όταν το κατάλαβε, δεν σταμάτησε, πριν... αδειάσει τα πιάτα.
Ο πρωταγωνιστής του ευτράπελου σκηνικού πάντως, ο οποίος έχει επιτελική θέση στον δήμο που εκλέγεται, διανύει τις τελευταίες του μήνες ως αυτοδιοικητικός παράγων. Η πόλη που εξελέγετο, ''βράζει'' εναντίον του τόσο για τα καμωματά του όσο και για την ανεπάρκειά του και οι πολίτες θα τον στείλουν στις 8 Οκτωβρίου στο σπίτι του να απολαμβάνει τη θέα του Ευβοικού (αν το μπαλκόνι του επιτρέπει γιατί δεν γνωρίζουμε πού μένει)... 
 
Να μας συμπαθά το πνεύμα του ανεπανάληπτου Κωνσταντάρα που επιλέξαμε αυτή την εκπληκτική φωτό που ταιριάζει με το θέμα μας...