iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ραφήνα Τα ''γκανιάν'',
οι δυνατοί παίκτες
οι κυνηγοί θαυμάτων Ίντριγκα


Λίγες μέρες έμειναν ως τις εθνικές εκλογές της Κυριακής 21 Μαίου.
Και μετά όσοι βουλευτές εξελέγησαν, εξελέγησαν (για λίγες εβδομάδες, αφού πιθανότατα θα ξαναπάμε στις κάλπες στις 2 Ιουλίου και οι αρχηγοί θα καταρτίσουν λίστα) οπότε ''αδειάζει χωροχρόνος'' για τους υποψηφίους δημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους να μπούνε πιο δυνατά στον δικό τους προεκλογικό αγώνα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.
Κι αν τα πράγματα για την εκλογή δημάρχου δείχνουν ξεκάθαρα στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου με τον Βαγγέλη Μπουρνούς να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί (ενδεχομένως και από την πρώτη Κυριακή) τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.
Χωρίς να είμαστε μάντεις, αλλά κάνοντας μια απλή δημοσιογραφική εκτίμηση από αυτό που αφουγκραζόμαστε καθημερινά στην τοπική κοινωνία, καμιά δεκαπενταριά θα είναι οι προβεβλημένοι διεκδικητές της ψήφου μας για τα δημοτικά έδρανα την επόμενη πενταετία. Σίγουρα θα έχουμε - να είμαστε καλά - την ευκαιρία να τα ξαναδούμε, αλλά με βάση τη σημερινή εικόνα και τον σφυγμό των πολιτών θα χωρίζαμε σε τρεις πεντάδες. Όπως λέει και ο ιντερνετικός τίτλος ''τα γκανιάν'' (τα φαβορί της κούρσας στη γλώσσα του ιπποδρόμου), οι δυνατοί παίκτες για το ''ρετιρέ'' των σταυρών (χωρίς να αποκλείεται σε αυτούς να υπάρξει... αδύναμος ή αδύναμοι κρίκοι στην κάλπη) και αυτοί που κυνηγούν το θαύμα (επίσης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κάποιοι άλλοι με τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά ακόμη κινούνται ''κάτω από τα ραντάρ'' της δημοσιότητας). 
Δέκα είναι τα πολυπόθητα ''εισιτήρια'' για το δημοτικό αξίωμα γιά τη Ραφήνα (το Πικέρμι είναι ''άλλο φρούτο'' και εκεί τα εισιτήρια πέντε, θα τα δούμε στο τέλος του κειμένου).
Στη Ραφήνα λοιπόν υπάρχει μια έκφραση που λέει ''εκτός του Σάββα Αραπκιλή όλοι οι άλλοι θα ιδρώσουν για να εκλεγούν''. Αυτό είναι υπερβολικό, γιατί και ο κ. Αραπκιλής - αν και με βάση την πολιτική λογική και την αυτοδιοικητική του εικόνα ως αποτελεσματικός αντιδήμαρχος θα εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς - θα αγωνιστεί σκληρά και δεν επαναπαύεται. Αλλά και γιατί υπάρχουν κι άλλοι εξαιρετικοί δημοτικοί σύμβουλοι που θα είναι στην πρώτη τριάδα των σταυρών (όποιο κι αν είναι αυτό).
Μέχρι στιγμής (γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν και δεν έχουν διαψευστεί από τους ''ενδιαφερόμενους'' ο κ. Μπουρνούς κάποια στιγμή αναμένεται να ανακοινώσει και τις ηχηρές εισχωρήσεις στο ψηφοδελτιό του, του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Μιχάλη Γκολεμά, του αρχαιότερου δημοτικού συμβούλου , σήμερα με τη ''Νέα Αρχή'', Αντώνη Παλπατζή και του πρώην συμβούλου Κώστα Παπαθανασίου οι υποψήφιοι - εκτός απροόπτου - στη Ραφήνα είναι οι εξής (αλφαβητικά οι εν ενεργεία για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις) Σάββας Αραπκιλής, Χρύσα Βλαχάκη, Μάκης Βουδούρης, Παναγιώτης Δήμας, Παναγιώτης Καλφαντής, Δημήτρης Κατσουλάκης, Κώστας Μώρος, Σπύρος Πάντζας, Χρήστος Τσεμπέρης και ο επιλαχών του 2019 Γιάννης Ρήγος. Συνεπώς καταλαβαίνετε τι ''γιγαντομαχία'' θα γίνει... 
Στο Πικέρμι τις πέντε θέσεις φαίνεται να εξασφαλίζουν με κλειστά μάτια (οι εν ενεργεία πάλι αλφαβητικά προς αποφυγή παρεξηγήσεων) Παναγιώτης Γαβριήλ, Σπύρος Κάρλος, Άρης Μπουράνης, ενώ ισχυρό αβαντάζ έχουν οι πρώην σύμβουλοι Γιώργος Κοκόλης και Κώστας Ξηντάρας. Όμως και εδώ ''καραδοκούν'' με αξιώσεις αξιόλογοι υποψήφιοι με εξαιρετικά βιογραφικά και διάθεση να προσφέρουν στα κοινά που είτε έχουν ανακοινωθεί, είτε αναμένεται να ανακοινωθούν και μπορεί να κάνουν ''το θαύμα''.
Προς το παρόν, ευχές για υπεύθυνη εθνική ψήφο την επόμενη Κυριακή!