iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Ραφήνα Οι δημοτικές
εκλογές δεν έχουν
ψηφοδέλτιο Επικρατείας! Ίντριγκα


Μια απαραίτητη δημοσιογραφική επισήμανση με λίγες λέξεις Κυριακάτικα...

Οι δημοτικές εκλογές δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις εθνικές εκλογές. Δηλαδή δεν υπάρχει ψηφοδέλτιο Επικρατείας όπου οι αρχηγοί των κομμάτων επιλέγουν κάποιους που δεν υπόκεινται στη βάσανο του σταυρού από τους ψηφοφόρους. Είτε για τις εκλόγιμες θέσεις, είτε για τις υπόλοιπες τιμητικές.

Στον αντίποδα της δημοτικής κάλπης, ο κάθε δήμαρχος και οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, σε όλη τη χώρα και φυσικά ο Βαγγέλης Μπουρνούς και οι άλλοι επικεφαλής στο δήμο Ραφήνας Πικερμίου, δεν έχει το προνόμιο είτε την πολυτέλεια (όπως θέλετε πείτε το) να επιλέξει δημοτικούς συμβούλους ''Επικρατείας'' σε ψηφοδέλτιο χωρίς σταυρό.

Συνεπώς όλοι όσοι κατέρχονται ως υποψήφιοι στις 8 Οκτωβρίου θα εκλεγούν από την κοινωνία. Με βάση (ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε) την αποδεδειγμένη προσφορά τους στην πόλη (αν είναι εν ενεργεία), την άδολη αγάπη τους για τα κοινά, την αξιοσύνη και φυσικά το βιογραφικό τους. Ενήλικες είναι και γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι είναι μία πολύ δύσκολη ''μάχη'' κυριολεκτικά για όλους. Από τον πιο προβεβλημένο και έμπειρο μέχρι τον πιο μικρό σε ηλικία που μπαίνει με πάθος να αγωνιστεί. 

Είναι τόσο απλό. Αν δεν εκλεγούν δεν θα φταίει κανένας. Μα κανένας. Ας σεβαστούν τη βούληση του λαού και αν δεν εκλεγούν ας συνεχίσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια. Έτσι είναι στη Δημοκρατία. Ό,τι πει ο λαός...