iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 09 Μαΐου 2024

Εκλογές Ραφήνα Πικέρμι
Ο Κώστας Ξηντάρας
ανακατεύει την τράπουλα Ίντριγκα


Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος ο Κώστας Ξηντάρας επέλεξε να ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιοτητά του για δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου.

Ακριβώς τέσσερις μήνες πριν τις δημοτικές κάλπες του Οκτωβρίου ο κ. Ξηντάρας ''ρίχνει γερή ζαριά'' παίρνοντας το μεγαλύτερο αυτοδιοικητικό ρίσκο της ζωής του.

Χρόνια ''στο κουρμπέτι'' ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στα κοινά επί εποχής του Κοινοτάρχη θείου του ως κοινοτικός σύμβουλος για να συνεχίσει επί της θητείας Αδαμόπουλου, τον οποίο ακολούθησε και όταν ίδρυσε τη ''Συμμαχία Δημιουργίας'' το 2013 ως υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου. Ο κ. Ξηντάρας πρώτος σε σταυρούς στο Πικέρμι παρέμεινε και με επικεφαλής τον Δαμιανό Φαφούτη, για να αποχωρήσει μετά το τέλος της θητείας του και να μη λάβει μέρος στις δημοτικές εκλογές το 2019. Είχε προηγηθεί η πρώτη του θητεία 2010-2014 ως δημοτικός σύμβουλος επί της δημαρχίας Κεχαγιόγλου με την παράταξη του π. δημάρχου.

Στη...σύγχρονη εποχή, μόλις λίγο πριν τα Χριστούγεννα στις 15 Δεκεμβρίου 2022 ο κ. Ξηντάρας ανακοίνωσε τη συμπορευσή του στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς ''Σύγχρονη Πολιτεία Συνεργασία Ενεργών Πολιτών'' διοχετεύοντας στα ΜΜΕ και φωτογραφία όπου δίνουν τα χέρια.

Και σήμερα πεντέμισι μήνες μετά, ανακοινώνει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου με τον συνδυασμό ''Πλέουμε μπροστά'' και σήμα ένα καράβι.

Πολλά τα ερωτήματα. Τι μεσολάβησε και οδηγήθηκε στο αυτοδιοικητικό ''διαζύγιο'' με τον κ. Μπουρνούς?

Ποιοί θα είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι που θα τον πλαισιώσουν στο εξαιρετικά τολμηρό εγχείρημα? Γιατί δεν έχει μέση ''οδό'' η αποφασή του. Ή θα... πάει άπατος στις εκλογές ή θα ''το παλέψει'' με αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Μέχρι εκεί. 

Είναι αρκετές ''οι πλάτες'' (όποιες κι αν είναι) που έχει να τον στηρίξουν όσο πρέπει ή πρόκειται για μια βουτιά στα βαθιά χωρίς ''σωσίβιο''?

Είναι αρκετοί μόλις τέσσερις μήνες ώστε να δημιουργήσουν δυναμική για τον κ. Ξηντάρα?

Πόσο θα ''κόψει'' από τους άλλους ''μονομάχους'' της αντιπολίτευσης τον κ. Βασιλόπουλο και την κ. Τσεβά ή πόσο θα ''ροκανίσει'' από τον κ. Μπουρνούς?

Θα τον στηρίξει ανοικτά ή έστω ''δια της πλαγίας'' κάποιο κόμμα ή θα περάσει υπερκομματικό προφίλ παρ ότι καθαρός Νεοδημοκράτης?

Θα τα δούμε όλα αυτά. Πάντως η κίνηση του κ. Ξηντάρα έριξε καυτερό πιπέρι καγιέν στην αυτοδιοικητική ''κουζίνα'' της Ραφήνας και του Πικεμίου. Και ο αυτοδιοικητικός ''καύσωνας'' του καλοκαιριού θα επηρεάσει άπαντες. Υποψηφίους δημάρχους, πολίτες και φυσικά τα τοπικά ΜΜΕ...