iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Με ''αέρα'' 12 μονάδων
στις κάλπες της Κυριακής
ο Βαγγέλης Μπουρνούς Ίντριγκα


Με ''αέρα'' 12 μονάδων από τη Δήμητρα Τσεβά πηγαίνει στις εκλογές της δεύτερης Κυριακής ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς.

Με 3.864 ψήφους στο εκλογικό ''οπλοστάσιο'' ο κ. Μπουρνούς άγγιξε την επανεκλογή στη δημαρχία με το εμφατικό 41,97% και δεν εξελέγη για μόλις 90 σταυρούς!

Η δημοσιογραφική εκτίμηση της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr - η οποία ξεσήκωσε ''θύελλα'' διαδικτυακών επιθέσεων από τρολ - τυπικά δεν επαληθεύτηκε, αλλά η ουσία παραμένει πως το 42% είναι ένα τεράστιο ποσοστό αποδοχής της τοπικής κοινωνίας στο πρόσωπο του κ. Μπουρνούς και της ομάδας των υποψηφίων του. Για λίγες δεκάδες ψήφους η εκλογική αναμέτρηση προσλαμβάνει διαστάσεις ''θρίλερ'' και ο επικεφαλής της παράταξης ''Σύγχρονη Πολιτεία Συνεργασία Ενεργών πολιτών'' και το επιτελείο του θα πρέπει να κάνουν ''χειρουργικές κινήσεις'' για να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη.

Ζητούμενο πρώτο. Να ξαναπάνε στις κάλπες όλοι οι ψηφοφόροι του της πρώτης Κυριακής.

Ζητούμενο δεύτερο. Να πάνε να ψηφίσουν και πολίτες που αναλογικά σίγουρα υπάρχουν, (το έδειξε η αποχή) τείναι φίλα διακείμενοι στον νυν δήμαρχο, αλλά δεν πήγαν την πρώτη Κυριακή για οποιοδήποτε λόγο.

Ζητούμενο τρίτο. Να μπορέσει να πείσει αναποφάσιστους που τελικά ''έγειραν'' είτε από διαμαρτυρία, είτε από ψήφο - μήνυμα ,προς συνδυασμούς της αντιπολίτευσης, αλλά αυτή τη φορά που η ψήφος είναι ''σκληρής'' επιλογής να είναι υπέρ του.

Ζητούμενο τέταρτο. Να μετατοπίσει προς την πλευρά του ψηφοφόρους (πολύ δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο) που ψήφισαν συνειδητά συνδυασμούς της αντιπολίτευσης οι οποίοι έκαναν τον αγώνα τους αλλά δεν τα κατάφεραν να μπούνε στον δεύτερο γύρο.

Ο παράγοντας ψυχολογία είναι με τον κ. Μπουρνούς καθώς οι 12 μονάδες δίνουν αβαντάζ, αλλά σε κάθε περίπτωση η επόμενη Κυριακή θα είναι της κατηγορίας όπως λένε οι εκλογολόγοι ''κουκί κουκί''.

Όσο για την κ. Τσεβά προφανώς έχει σημάνει ήδη ''συναγερμό'' για να πάει ''πάνοπλη'' στις κάλπες την Κυριακή. Η κ. Τσεβά που έδειξε πως έμεινε ''αλώβητη'' από τη σύγχυση που επικράτησε με τους ''ακροβατισμούς'' του κ. Ξηντάρα (αποσύροντας τη δημαρχιακή υποψηφιότητα και στηρίζοντας ως απλός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος την επικεφαλής του ''πάμε μπροστά σε νέα πορεία - αρχικά σκέτο ''νέα πορεία'').

Ο παράγοντας άγνωστος Χ ο κ. Βασιλόπουλος θα διαδραματίσει σαφώς σημαντικό ρόλο στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος. Όπως σημειώνουν έμπειροι αυτοδιοικητικοί παρατηρητές εξάντλησε την ''ψαλίδα'' ανόδου από το ποσοστό που πήρε το 2019. Το...''ταβάνιασε'' για να το πούμε στην εκλογική αργκό και ήταν η παράταξη που ''ψαλίδισε'' από το πολυπόθητο 43% του κ. Μπουρνούς. Έκπληξη και το 4,95% της κ. Τερζοπούλου, η οποία αν και μπήκε τελευταία στιγμή στην ''κούρσα'' της διεκδίκησης της δημαρχίας κατόρθωσε το φαινομενικά ακατόρθωτο. Ο κ. Ευαγγέλου στα παραδοσιακά ποσοστά της ''Λαικής Συσπείρωσης'', ενώ θετικό ποιοτικό στοιχείο είναι η (για τους καιρούς μας) καλή συμμετοχή του 60%.