iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ραφήνα Πικέρμι Εκατοντάδες
κάτοικοι δεν νοιάστηκαν
για την πόλη τους! Ίντριγκα


Με την αποχή να αγγίζει το 45% - δηλαδή 4 (και ''μισός'' για την ακρίβεια) κάτοικοι - του δήμου Ραφήνας Πικερμίου να μη νοιάζονται για τις πόλεις τους, έκλεισαν οι επαναληπτικές κάλπες της δεύτερης Κυριακής.

Ο αριθμός αυτός είναι ανησυχητικός και προκαλεί προβληματισμό για την τοπική κοινωνία. Να αφαιρέσουμε έστω ένα 15% που πραγματικά ήταν ανήμπορο να ψηφίσει (ηλικιωμένοι και ασθενείς) αλλά και τυπικά εγγεγραμμένους εδώ, αλλά που ζούνε αλλού και δεν ενδιφέρονται για τη Ραφήνα και το Πικέρμι και πάλι μένει ένα 30%. Δηλαδή τρεις στους δέκα κατοίκους δεν νοιάζονται για τον τόπο τους. Είτε να καταψηφίσουν τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Μπουρνούς αν είχαν παράπονα ή ενστάσεις είτε να υπερψηφίσουν δίνοντας την ευκαιρία διοίκησης στην - τελικά επικρατούσα - αντιπαλό του κ. Τσεβά. 

Πραγματικά δεν είναι ωραίο, δεν περιποιεί τιμή για τη Δημοκρατία η ''ψήφος του καναπέ ή της καφετέριας''.

Η ψήφος είναι ιερή και έπρεπε όλοι όσοι έχουν δικαίωμα και μπορούσαν να πάνε στις κάλπες να το έχουν κάνει. Δεν υπονοούμε σε καμία περίπτωση ότι θα άλλαζε το αποτέλεσμα. Και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η πλειονότητα της αποχής οφείλεται στους ''πιτσιρικάδες'', τους νέους ψηφοφόρους που αδιαφόρησαν για το μέλλον τους.

Θα θέλαμε όμως δημοσιογραφικά να δούμε ολοκληρωμένη την αποτύπωση της ψήφου της τοπικής κοινωνίας της Ραφήνας. Γιατί τώρα από το ''λειψό'' εκλογικό Σώμα - δηλαδή ψήφισαν οι μισοί των καταλόγων - και από τους μισούς των καταλόγων 45,5% ψήφισε τον κ. Μπουρνούς και 54,5% την κ. Τσεβά που υποστηρίχθηκε από τον πρώην συνενωμένο μαζί της συνδυασμό του κ. Ξηντάρα, τον συνδυασμό του κ. Βασιλόπουλου και τον συνδυασμό της κ. Τερζοπούλου. 

Η κ. Τσεβά εξελέγη λοιπόν δήμαρχος για την πενταετία 2024-2028 και καλείται να τιμήσει με την ομάδα διοίκησης την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών. 

Σημειώνεται ότι η κ. Τσεβά είναι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος όχι μόνο στην ιστορία του δήμου Ραφήνας Πικερμίου αλλά και πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην ανατολική Αττική μαζί με τη νέα δήμαρχο Διονύσου.

Η ειλικρινής ευχή μας - όπως και η ευχή ανεξαιρέτως όλων των πολιτών - είναι για δημιουργική θητεία για το καλό του τόπου με σύνεση και αγάπη! 

Και το μεγάλο κέρδος για όλους θα είναι η αποφόρτιση της τοξικότητας και του παράλογου μίσους που είχε διαποτίσει την κοινωνία. Ας συνεχίσουμε ειρηνικά όλοι τη ζωή μας!