iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι Επιτροπή
για το βιώσιμο περιβάλλον
Τέσσερα χρόνια δράσεων Ίντριγκα


Το 2024 μπαίνουμε στον πέμπτο χρόνο οικολογικών και φιλοζωικών δράσεων με την Επιτροπή Βιώσιμο Περιβάλλον Ραφήνας Πικερμίου.

Παρά το πολιτικό σαμποτάζ που έχει γίνει σε πολλές κινήσεις της ανεξάρτητης και εκτός κομμάτων ή δημοτικών παρατάξεων Επιτροπής, καταφέραμε να καθιερώσουμε ως θεσμό δράσεις καθαρισμού με εθελοντές. Δεντροφυτεύσεις, περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία και το Posidonia Festival. Έχουμε γίνει συμβουλευτικό όργανο εμπιστοσύνης στο Δήμο για περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και πολλές ''πράσινες'' προτάσεις μας υποστήριξε ενεργά ο Δήμος. Όμως απέχουμε ακόμα πολύ από το αρχικό στόχο της Επιτροπής. Ο σκοπός ήταν να δείξουμε ένα παράδειγμα. Ένα πρότυπο για να εμπνεύσει τους κάτοικους να ενδιαφερθούν για την γειτονιά τους μέσω του εθελοντισμού, προτάσεις κάτοικων προς το Δήμο για αναβάθμιση και καλυτέρευση της γειτονίας, την αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια μεταξύ κατοίκων μιας περιοχής.

Συχνά ακούμε συγκρίσεις με άλλες χώρες της Ευρώπης, σχετικά με την ομορφιά, την καθαριότητα, τις δραστηριότητες στην φύση. Και για εμάς υπάρχει προβληματισμός και γκρίνια. Τα χωριά και οι μικρές πόλεις της υπόλοιπης Ευρώπης έχουν αυτή την ομορφιά, γιατί ο κάθε κάτοικος συμμετέχει ενεργά, δεν τα περιμένει όλα από τις αρχές. Αυτό είναι το πνεύμα που θέλουμε να εμπνεύσουμε στην τοπική κοινωνία. Σεβασμό για το περιβάλλον, τα ζώα, τις μειονότητες, αλληλοσεβασμό, αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια μεταξύ γειτόνων. Για την δημιουργία μιας αληθινής κοινότητας ανθρώπων.

Ευχόμαστε για τα επόμενα χρόνια να καταφέρουμε να εμπνεύσουμε μικρούς και μεγάλους του Δήμου μας να ενδιαφερθούν με αγάπη για τις γειτονιές και τους οικισμούς τους.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Καρασταμάτης –  Πρόεδρος της Επιτροπής  Τηλ. 6971685329

Βαλερί Βασιλικού –   Εκτελεστική γραμματέα της Επιτροπής / Υπεύθυνη προγράμματος και συμμετεχόντων Posidonia Festival Τηλ. 6944511951