iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ραφήνα Πικέρμι
''Ρίτα Χαίηγουορθ''
εν όψει 2028... Ίντριγκα


Το 1994 πριν από 30 χρόνια ένα κινηματογραφικό αριστούργημα προβάλλεται στις σκοτεινές αίθουσες σε Αμερική και Ευρώπη.

Ο Τιμ Ρόμπινς και ο Μόργκαν Φρίμαν δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας σε μια ταινία σταθμό βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ The Shawshank Redemption - η λύτρωση του Σόουσανκ. Στην Ελλάδα ήρθε δυστυχώς με τον βλακώδη τίτλο ''τελευταία έξοδος, Ρίτα Χαίηγουορθ'' και αυτό της στέρησε χιλιάδες εισιτήρια.

Στο IMDb η ταινία βρίσκεται στην πρώτη θέση του Top 250 και θεωρείται μία από τις κορυφαίες όλων των εποχών. Το 2015, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ συμπεριέλαβε την ταινία στην συλλογή του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου σαν «πολιτισμικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική».

''Όλα τα λεφτά'' η σκηνή στο κελί του ισοβίτη, όπου ο διευθυντής των φυλακών σκίζει την αφίσα της Χαίηγουρθ και διαπιστώνει άναυδος ότι από πίσω κρυβόταν το σκαμμένο τούνελ διαφυγής.

Αυτή την επική εικόνα διαλέξαμε για την ίντριγκα που ''φωτογραφίζει'' μια μελλοντική αυτοδιοικητική ''απόδραση'' στο δήμο Ραφήνας Πικερμίου. Οι πληροφορίες της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr την προσδιορίζουν το νωρίτερο φέτος μετά...τα μπάνια του λαού και το αργότερο μέσα στο 2025, ώστε να προλάβουν και τις προετοιμασίες που θα χρειαστούν εν όψει 2028...

Το ''τούνελ διαφυγής'' ήδη σκάβεται. Εμείς το γράψαμε ώστε να μην κοιτάζουν κάποιοι με γουρλωμένα μάτια όταν γίνει η ''απόδραση''...