iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Μπαίνει ο Δεκέμβριος
και τα επιδόματα
πυροπλήκτων άφαντα! Ίντριγκα


Εκατοντάδες είναι οι πυροπαθείς στη Ραφήνα που μάταια περιμένουν το επίδομα αποκατάστασης οικοσκευής ή το επίδομα ενοικίου.

Λες και αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκες από επιδότηση του ενοικίου για το σπίτι που κατοικούν μετά τον Ιούλιο ή δεν χρειάζονται βασικά είδη οικοσκευής σπιτιού ή είναι οικονομικά στο επίπεδο της οικογένειας Βαρδινογιάννη και Λάτση (τυχαία τα ονόματα)! Οι πολίτες έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους εδώ και μήνες ή εβδομάδες και το επίδομα δεν έχει χορηγηθεί τέσσερις μήνες μετά την καταστροφή. Το απρόσωπο κράτος ''κάνει μπαλάκι'' τις ευθύνες. Από τον δήμο στον επίτροπο, από το υπουργείο στον υπάλληλο και από την τάδε υπηρεσία στον τάδε ελεγκτή. Τι να πει κανείς για αυτή την απάνθρωπη γραφειοκρατία. Γι αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους που δεν έφταιξαν σε τίποτα και περιμένουν το μίνιμουμ βοήθειας. Τη στοιχειώδη ανταπόκριση του κράτους και δεν τους ενδιαφέρει ποιός ευθύνεται.

Μήπως έφτασε η ώρα ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου ''να τραβήξει αυτιά'' και ''να σπάσει κλειστές πόρτες''? Μήπως ο Βαγγέλης Μπουρνούς που όντως έχει πολιτικό ''τσαμπουκά'' και ''κότσια'', αλλά και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο αφιερώσουν λίγη ώρα δείχνοντας ευαισθησία αλλά και δυναμισμό για να απαιτήσουν και να πάρουν τις υπογραφές? Να πάνε όλοι μαζί και να υψώσουν τη φωνή τους, εκπροσωπώντας τους πολίτες.

Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας και της έμπρακτης απόδειξης του ενδιαφέροντος για τους πυροπαθείς. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και εκατοντάδες άνθρωποι είναι έρμαια της διάθεσης κάποιων αγνώστων γραφειοκρατών και της Λερναίας Ύδρας της γραφειοκρατίας.