iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 09 Μαΐου 2024

Αθρόα η συμμετοχή
στις εκλογές του
νέου Φορέα του Κέντρου


Με μεγάλο στοίχημα αυτό της συμμετοχής, άνοιξαν οι κάλπες για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς. Μέχρι στιγμής παρατηρείται αυξημένη κίνηση σε αρκετά από τα εκλογικά τμήματα, ενώ σε ορισμένα παρατηρήθηκαν και ουρές λόγω μαζικής προσέλευσης.

Από τους οργανωτές της διαδικασίας εκφράζεται η αισιοδοξία ότι ο τελικός αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να φθάσει ακόμα και τους 200.000, με δεδομένο ότι σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, εγγράφονταν περί τα 1.500 άτομα ανά 5 λεπτά.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, μέχρι το μεσημέρι είχαν ψηφίσει πάνω από 50.000 πολίτες, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει φθάσει πλέον στους 80.000 και ήδη η Επιτροπή Αλιβιζάτου έδωσε εντολή να τυπωθούν νέα ψηφοδέλτια για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Δεν έλειψαν και τα ευτράπελα όπως στη Σκάλα Λακωνίας, όταν, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε κάτοικος της περιοχής με πολλές ταυτότητες συγχωριανών του μαζί του θέλοντας να ψηφίσει εκ μέρους όλων. Επικράτησε μικρή ένταση και για λίγο η ψηφοφορία διεκόπη.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Οποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη διαδικασία προσέρχεται στο κοντινότερο εκλογικό τμήμα με την ταυτότητα ή το διαβατήριό του και ψηφίζει καταβάλλοντας τρία ευρώ.