iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης:
''Το κράτος αρωγός
στις επιχειρήσεις''


Μήνυμα στήριξης της κυβέρνησης στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του Συνεδρίου «Future of Retail» που διοργανώνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Η ανάπτυξη της Ελλάδας θα περάσει μέσα από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Το κράτος οφείλει να στέκεται αρωγός στην επιχειρηματική πρωτοβουλία, χωρίς περιττά ρυθμιστικά εμπόδια, χωρίς να καταπνίγει την ιδιωτική πρωτοβουλία» είπε στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας παράλληλα πως «Η χώρα γυρνά σελίδα» και ότι «Όπου κι αν κοιτάξετε, όλοι οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας κινούνται στη σωστή κατεύθυνση».
«Ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε είναι μακρύς» αλλά «τόσο η αξία όσο και ο όγκος των πωλήσεων στη λιανική κινούνται σε θετική τροχιά» τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν επικοινωνούσε με τους παραγωγικούς φορείς, έφευγε με ανάμεικτα συναισθήματα «Με αισιοδοξία, διαπιστώνοντας ότι οι παραγωγικοί Έλληνες έχουν πίστη στις δυνάμεις τους και σχέδια για το αύριο. Αλλά και με έναν έντονο προβληματισμό, γιατί έβλεπα πως οι κόποι τους συχνά χάνονται ανάμεσα στη Σκύλλα της γραφειοκρατίας και τη Χάρυβδη της βαριάς φορολογίας».
«Σήμερα, ωστόσο – είπε ο πρωθυπουργός - στη χώρα μας οικοδομείται μία νέα πραγματικότητα. Και ο επιχειρηματικός τομέας, ο επιχειρηματικός κόσμος αφήνει πίσω του τους καιρούς της ξηρασίας, βηματίζοντας πια στην εποχή της ανάπτυξης. Απόδειξη, η σοβαρή αύξηση που σημειώνεται, τελευταία, στην ίδρυση επιχειρήσεων κάθε μορφής, ατομικών και κεφαλαιουχικών. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στον πρώτο μήνα εφαρμογής του αναπτυξιακού νόμου οι νεοσυσταθείσες επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 200 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ενώ τόσο η αξία, όσο και ο όγκος των πωλήσεων στη λιανική κινούνται σε θετική τροχιά, κάτι που νομίζω αποτυπώνεται και σε ένα γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας, το οποίο επικρατεί στην αγορά».