iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Ορδές μεταναστών
στα σύνορα Έκτακτη
κυβερνητική σύσκεψη


Ολονύχτια «μάχη» για να κρατήσουν τους εκατοντάδες μετανάστες, που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα του Έβρου, από την τουρκική πλευρά, μακριά από το ελληνικό έδαφος, δίνουν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας στις Καστανιές.

Στο σημείο υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Λίγο νωρίτερα, μαζική προσπάθεια να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών στις Καστανιές έκαναν μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το thrakinea.gr. Η αστυνομία, ενισχυμένη με νέες δυνάμεις, «απάντησε» με ρίψη δακρυγόνων.

 Η ελληνική πλευρά δέχεται τεράστια πίεση, ενώ, λόγω του σημείου, οπτική πρόσβαση έχουν κυρίως οι Τούρκοι δημοσιογράφοι.

Όπως ανέφερε στο Twitter ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, Γιώργος Χρηστίδης, πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στο ίδιο σημείο εδώ και ώρες, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να περάσουν στην Ελλάδα.
Σύσκεψη για το προσφυγικό – λόγω της έκτακτης κατάστασης στα σύνορα - συγκαλεί το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ακύρωσε το προγραμματισμένο για το Σάββατο ταξίδι του σε Σάμο, Λέσβο και Χίο, όπου επρόκειτο να ανακοινώσει μέτρα στήριξης των νησιωτών. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα σε μεταγενέστερο χρόνο.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί στις 09:00 το πρωί του Σαββάτου, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.