iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Γιατί ''πούλησε νταηλίκι''
στον λιμενικό ο
Γιάννης Βαρουφάκης


Το επεισόδιο που προκάλεσε ο Γιάννης Βαρουφάκης (για ακόμη μία φορά σε έλεγχο) κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα από το πρωί.

Θυμίζουμε απλώς ότι ο βουλευτής του Μέρα25 και στις 13 Ιουνίου λίγο πριν τις εκλογές είχε αντιπαράθεση με αστυνομικό κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου που διενεργήθηκε στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού. Ο κ. Βαρουφάκης κρατήθηκε για λίγο, όμως δεν συνελήφθη.

Προχθές το απόγευμα λοιπόν ξανά σε τυπικό έλεγχο στο λιμάνι της Αίγινας όπου έφτασε με το πλοίο της γραμμής, σε σήμα λιμενικού να σταματήσει το αυτοκινητό του και να δείξει τα χαρτιά του, ο κ. Βαρουφάκης δεν σταμάτησε λέοντας αγριεμένος ''δεν ξέρεις ποιός είμαι" κι έφυγε όπως καταγγέλλει και ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ζορμάς που ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Το περιστατικό επιβεβαίωσε επίσης και ο εκπρόσωπος του Λιμενικό Νίκος Λαγκαδιανός στην ΕΡΤ λέγοντας ότι κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ζήτησε από τον επικεφαλής του Μέρα 25 να ζητήσει συγγνώμη και να αποδείξει ότι η Αίγινα είναι μόνιμη κατοικία του, όπως ισχυρίστηκε στο CNN.

Η αλήθεια είναι πως ο κ. Βαρουφάκης ως βουλευτής μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα για την άσκηση των βουλευτικών του καθηκόντων και όντως στις 9 Απριλίου μίλησε στη βουλή όπου έφτασε το πρωί, φεύγοντας από την Αίγινα και επιστρέφοντας αυθημερόν. Όντως επίσης ο κ. Βαρουφάκης μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Αθήνας στο πολυτελές διαμερισμά του και στο εξοχικό του στον Αίγινα - αρκετοί άνθρωποι το κάνουν αυτό.

Το επιλήψιμο και αδιανόητο με τον κ. Βαρουφάκη είναι ότι εκνευρίζεται όταν δεν τον αναγνωρίζουν και αυτό όπως λένε οι ψυχίατροι υποδηλώνει άκρατο Ναρκισσισμό. Μία με τον αστυνομικό στο Γαλλικό αεροδρόμιο και μία με τον λιμενικό στην Αίγινα δεν είναι συμπτώσεις. Θα μπορούσε να μην υπάρξει κανένα θέμα αν ο κ. Βαρουφάκης... ''συγχωρούσε'' τον λιμενικό που δεν αναγνώρισε τη ''μεγαλειοτητά'' του να του έδειχνε τη βουλευτική ταυτότητα και να πήγαινε στο καλό. όμως ήθελε να κάνει επεισόδιο, δεν μπορεί να συγκρατήσει τη ναρκισσιστική ορμή του. Αποτέλεσμα για άλλη μία φορά και σε ηλικία 60 ετών πλέον (δεν είναι παιδάκι) να γίνεται περίγελως στα μέσα ενημέρωσης, το διαδίκτυο και την κοινωνία. Αλλά το τρομερό είναι ότι βρέθηκε στο ''εδώλιο'' ενώ έχει δικαίωμα να κυκλοφορεί νόμιμα. Καταδίκασε τον ίδιο του τον εαυτό.

Όσο για το κρίσιμο ερώτημα αν είναι ασυμπτωματικός φορέας του φονικού ιού και τον μετέφερε είτε από την Αίγινα στην Αθήνα είτε από την Αθήνα στην Αίγινα (πιο πιθανό) αυτό μάλλον δεν τον ενδιαφέρει καθόλου. ''Αφού κυκλοφορώ νόμιμα'' σου λέει ''ας κυκλοφορώ νόμιμα και τον ιό''...
Ο κ. Βαρουφάκης αντί επίσημης βουλευτικής απάντησης, ανέβασε ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό όπου επιχείρησε να απολογηθεί... επιτιθέμενος:

«Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραδιάς στο οποίο η κυβέρνηση "πούλησε" το ευρωομόλογο. Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα… σπίτι μου!» έγραψε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25.

Και η ανακοίνωση από το κόμμα του κ. Βαρουφάκη:
«Το Μέρα25 από την πρώτη στιγμή στήριξε τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης με κοινό σκοπό την υγεία των πολιτών. Ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή, ακόμα και πριν την ένταση του φαινομένου στη χώρα μας, την κανονική μεν αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης δε λειτουργία της Βουλής - αίτημα που, ως τώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει αποδεχθεί. Ως εκ τούτου, η παρουσία του Γραμματέα κ. Γιάνη Βαρουφάκη στην Ολομέλεια της Βουλής την 9η Απριλίου κατέστη υποχρεωτική τόσο για να τοποθετηθεί για το καίριο Eurogroup εκείνης της ημέρας ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών όσο και για να διαμαρτυρηθεί δια ζώσης για την μη αποδοχή της πρότασης του ΜέΡΑ25 η Βουλή να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη. Για να μεταβεί στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης αναχώρησε με το πλοίο των 10πμ από την Αίγινα, όπου διαμένει με τη σύζυγό του σε πλήρη απομόνωση από την 11η Μαρτίου στο σπίτι τους, πολύ πριν την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και τον σημαντικό διάλογο με τον Υπουργό Οικονομικών που ακολούθησε, επέστρεψε στην Αίγινα με το πλοίο των 16.30. Τα «ρεπορτάζ» περί «σπασίματος της καραντίνας για διακοπές στην Αίγινα» είναι, προφανώς, ανάξια σχολιασμού. Όπως είπε στο τέλος της ομιλίας του της 9ης Απριλίου στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης, το ΜέΡΑ25 ελπίζει ότι, τουλάχιστον μετά το Πάσχα, και εφόσον τα περιοριστικά μέτρα συνεχιστούν, η Βουλή, επιτέλους, να λειτουργεί κανονικά μέσω τηλεδιάσκεψης δίνοντας το καλό παράδειγμα στους πολίτες».