iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Το 2020 θα κατοικεί
στη Ραφήνα ως
πρόεδρος Δημοκρατίας;


Το 2020 ο Κώστας Καραμανλής θα είναι μόλις 64 ετών. Ο πιο νέος σε ηλικία - αν το επιθυμήσει - Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Αν το επιθυμεί είναι το ερώτημα. Γιατί όχι είναι η απάντηση - ερώτηση. Από το 2009 οπότε και αποχώρησε από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει "χτίσει" το προφίλ της αποστασιοποίησης. Όχι όμως της αδιαφορίας για την Ελλάδα και την πολιτική σκηνή, αλλά της "εξαφάνισης" από τα μέσα ενημέρωσης. Δικαιωμά του. Αν και όποτε είχε να πει κάτι το δήλωνε μέσω "κύκλων" του.

Ο Κώστας Καραμανλής λέει στην ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr άνθρωπος του πολύ στενού του περιβάλλοντος, "θα επιστρέψει δόξη και τιμή στο προσκήνιο". Η εμπειρία, ο σεβασμός και η αποδοχή από το σύνολο του πολιτικού κόσμου είναι δεδομένη. Και το 2020 στις Προεδρικές εκλογές, ανεξαρτήτως κυβέρνησης ή συγκυβέρνησης, ο κ. Καραμανλής αν το επιθυμήσει θα ορκιστεί νέος Πρόεδρος.  Αν υπολογιστεί μάλιστα ότι ο κ. Καραμανλής είναι από τους φανατικούς υποστηρικτές της αλλαγής του Συντάγματος όσον αφορά την απ ευθείας εκλογή Προέδρου από τον λαό αν υπάρξει εμπλοκή με τα κόμματα στη βουλή (θέση που στηρίζει και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και η πλειοψηφία των συνέδρων), τότε όλα είναι ξεκάθαρα. 

Οι δικοί του άνθρωποι γνωρίζουν τη φιλοδοξία του να μετακομίσει στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού. Και μάλιστα όχι για μία πενταετία, αλλά όπως ο θείος του ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής δύο θητείες. Και να τον ξεπεράσει χρονικά γιατί τότε η θητεία ήταν τετραετής, ενώ τώρα πενταετής. 

Το πολιτικό γραφείο του κ. Καραμανλή στην οδό Παναγή Κυριακού στην Αθήνα, τις τελευταίες εβδομάδες έχει "ζωντανέψει", καθώς φαίνεται ότι όλο και συχνότερα στο μέλλον - αν και πάντα με φειδώ - ο κ. Καραμανλής θα προβαίνει σε ολιγόλογες τοποθετήσεις σε σημαντικά ζητήματα της χώρας.

Αν τελικά εκλεγεί και Πρόεδρος της Δημοκρατίας (μετά από πρωθυπουργός), τότε η Ραφήνα που κατοικεί θα έχει ένα μοναδικό ρεκόρ για το βιβλίο Γκίνες. Μια πόλη να έχει για κάτοικο πολιτικό που χρημάτισε στα δύο ανώτατα αξιώματα. Πρωθυπουργός και πρόεδρος Δημοκρατίας!