iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Πώς η Ραφήνα ...
πρόλαβε τον πρωθυπουργό
Κυριάκο Μητσοτάκη


Την παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον επέλεξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την παρουσίαση του προγράμματος για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, υπογράφτηκε και η Πράσινη Συμφωνία για την Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης μεταξύ Υπουργείων και φορέων.

Ο εθνικός στόχος σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι 1 στα 3 οχήματα στην Ελλάδα του 2030 να είναι ηλεκτροκίνητα. Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιο για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης τονίζοντας ότι περιλαμβάνει συγκεκριμένα οικονομικά κίνητρα.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι πρόκειται για ένα ολιστικό σχέδιο το οποίο θα προβλέπει επίσης ότι «κάθε νέα οικοδομή θα πρέπει να έχει ηλεκτρολογική υποδομή για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και ανάλογα σημεία φόρτισης θα πρέπει να προστεθούν και στα υφιστάμενα κτίρια». Οι δήμοι τόνισε θα πρέπει να χωροθετήσουν σημεία στάθμευσης και φόρτισης των οχημάτων.

Σταθμός φόρτισης μπαταρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει τοποθετηθεί από τον Δεκέμβριο του 2017 έξω από το δημαρχείο Ραφήνας Πικερμίου. Τότε η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr είχε συνομιλήσει με τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Καλφαντή, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι το μέλλον είναι στα ηλεκτρικά ΙΧ.  Ο κ. Καλφαντής μας είχε πει χαρακτηριστικά "σε πέντε χρόνια το τοπίο στην αγορά αυτοκινήτου θα είναι εντελώς διαφορετικό. Ο κόσμος θα στραφεί στην ηλεκτροκίνηση. Στην Ελλάδα βέβαια θα αργήσει αλλά θα έρθει κι εδώ".

Προφήτης?