iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Ο πρωθυπουργός ''τρέχει''
το σχέδιο Πισσαρίδη
για την οικονομία


Τη συγκρότηση ενός ευέλικτου σχήματος, το οποίο θα επεξεργάζεται τις προτάσεις της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι είναι ήδη έτοιμο ένα προσχέδιο έκθεσης της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας καθώς πανεπιστημιακοί, οικονομολόγοι, εντός και εκτός των συνόρων, υπό την προεδρία του νομπελίστα κ. Πισσαρίδη, έχουν υποβάλει ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάκαμψης. Το προσχέδιό του θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση τη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συγκροτηθεί μία πενταμελής Εκτελεστική Επιτροπή στη Γραμματεία της Κυβέρνησης, την οποία θα στελεχώνουν ο Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού μου Γραφείου, ο Αλέξης Πατέλης, και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ο Μιχάλης Αργυρού.