iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Αλέξης Τσίπρας:
Η διεύρυνση του
ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει


Μπορεί ο κορονοϊός και η εξάπλωσή του να καθιστούν απαγορευτικές τις χρονικές βεβαιότητες για την πραγµατοποίηση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία -αν και πρόθεση είναι να γίνει µέσα στο φθινόπωρο-, ωστόσο αυτό δεν εµποδίζει τον Αλέξη Τσίπρα να σχεδιάζει την επόµενη ηµέρα για το κόµµα του, εκπέµποντας το στίγµα της προοδευτικής και αριστερής παράταξης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστήσει σαφές µε κάθε τρόπο στο εσωτερικό της Κουµουνδούρου ότι πρόθεσή του είναι να προχωρήσει η διαδικασία της διεύρυνσης και µάλιστα επιµένει ότι στόχος του αποτελεί η συγκρότηση µιας προοδευτικής κυβέρνησης που θα προωθήσει ένα σχέδιο µεταρρυθµίσεων για περισσότερη δηµοκρατία και δικαιοσύνη και ενίσχυση των δυνάµεων της παραγωγής, της εργασίας και της µικροµεσαίας επιχειρηµατικότητας.

Ολα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να τα υπενθυµίσει µε σαφή τρόπο µέσω της τελευταίας του συνέντευξης (ieidiseis. gr), σε µια χρονική στιγµή κατά την οποία διεξάγεται ένας άτυπος εσωκοµµατικός διάλογος µε αιχµές ανάµεσα στις επιµέρους τάσεις: για τη µορφή και τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ το επόµενο διάστηµα. Η παρέµβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη, καθώς ερµηνεύτηκε ως ένα ηχηρό µήνυµα προς το εσωτερικό του κόµµατος και κυρίως προς την πλευρά των «53» που επιµένουν να µιλούν για ένα αριστερό κόµµα, ξορκίζοντας καθετί που παραπέµπει στον όρο Κεντροαριστερά µε υπαινιγµούς πως τίθενται ζητήµατα συλλογικής λειτουργίας και δηµοκρατικών διαδικασιών στην πορεία προς το συνέδριο. 

ΠΗΓΗ ethnos.gr